Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka sałatka z kaszą jaglaną i świeżym szpinakiem to wyjątkowa propozycja na obiad podczas letnich dni. Proste danie z dodatkiem aromatycznego szczypioru, pożywnego kurczaka, rzodkiewki, ogórka i przypraw to prawdziwa sielanka smaków. Wypróbuj już dzisiaj przepis na danie idealne.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Kaszę ugotować wegług przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Krok 2
15 min
Filet z kurczaka pociąć na małe kawałki, obsmażyć na oleju, przyprawić curry w proszku, solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3
10 min
Zimną kaszę wsypać do miski, dodać kawałki kurczaka, posiekany szczypiorek, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojoną rzodkiewkę w pół talarki i lekko posiekane liście szpinaku. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą i dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
3
Kaszę ugotować wegług przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Krok 2
z
3
Filet z kurczaka pociąć na małe kawałki, obsmażyć na oleju, przyprawić curry w proszku, solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3
z
3
Zimną kaszę wsypać do miski, dodać kawałki kurczaka, posiekany szczypiorek, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojoną rzodkiewkę w pół talarki i lekko posiekane liście szpinaku. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą i dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0