Sałatka z jajkami i cebulą
23min
Łatwy
2
łyżek
3
Jajko
0.5
Cebula
0.5
pęczek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
10.15 g
Węglowodany
3.44 g
Tłuszcze
27.32 g
Wartość energetyczna
302.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 2
7 min
Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do jajek razem z posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
2 min
Dodać majonez, wymieszać.
Krok 5
1 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis na bardzo łatwą sałatkę przygotowywaną z prostych, ale charakternych w smaku składników. Sałatka z jajek i cebuli ma ich tylko cztery – jajka ugotowane na twardo, cebulę, szczypiorek i Majonez Dekoracyjny WINIARY, którym łączymy wszystkie składniki. Sałatka z jajek i cebuli to świetne rozwiązanie, kiedy nie masz czasu na przyrządzenie bardziej skomplikowanego posiłku.
Komentarze 0