Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z cukinii z kurkumą to coś dla miłośników nieco ostrzejszych smaków, bo pokrojoną w plastry cukinię, paprykę i cebulę doprawiamy kurkumą i zalewamy octową zalewą. Tak przygotowaną sałatkę z cukinii z kurkumą pasteryzujemy w słoiczkach i odstawiamy na noc. Sałatka warzywna w zalewie to doskonały dodatek do mięsnego obiadu.
Przygotowanie
230 min
Krok 1
10 min
Młode cukinie bez obierania pokroiłam w plastry.
Krok 2
180 min
Posypałam solą i odstawiłam na 3 godziny.
Krok 3
15 min
Odcedziłam wodę, posypałam 2 łyżeczkami kurkumy, dodałam pokrojona w paski paprykę i cebulka i wszystko razem wymieszałam i przełożyłam do słoiczków.
Krok 4
10 min
Z pozostałych składników zrobiłam zalewę, zagotowałam i gorącą zalewałam warzywa w słoikach.
Krok 5
15 min
Pasteryzowałam 15 minut i jak zawsze zostawię na noc do góry dnem.
Krok 1
z
5
Młode cukinie bez obierania pokroiłam w plastry.
Krok 2
z
5
Posypałam solą i odstawiłam na 3 godziny.
Krok 3
z
5
Odcedziłam wodę, posypałam 2 łyżeczkami kurkumy, dodałam pokrojona w paski paprykę i cebulka i wszystko razem wymieszałam i przełożyłam do słoiczków.
Krok 4
z
5
Z pozostałych składników zrobiłam zalewę, zagotowałam i gorącą zalewałam warzywa w słoikach.
Krok 5
z
5
Pasteryzowałam 15 minut i jak zawsze zostawię na noc do góry dnem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0