
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z cukinii z kurkumą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
pokrojoną w plastry cukinię, paprykę i cebulę doprawiamy kurkumą i zalewamy octową zalewą. Tak przygotowaną sałatkę z cukinii z kurkumą pasteryzujemy w słoiczkach i odstawiamy na noc. Sałatka warzywna w zalewie to doskonały dodatek do mięsnego obiadu.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
180 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
15 minKrok 1 z 5
Młode cukinie bez obierania pokroiłam w plastry.
Krok 2 z 5
Posypałam solą i odstawiłam na 3 godziny.
Krok 3 z 5
Odcedziłam wodę, posypałam 2 łyżeczkami kurkumy, dodałam pokrojona w paski paprykę i cebulka i wszystko razem wymieszałam i przełożyłam do słoiczków.
Krok 4 z 5
Z pozostałych składników zrobiłam zalewę, zagotowałam i gorącą zalewałam warzywa w słoikach.
Krok 5 z 5
Pasteryzowałam 15 minut i jak zawsze zostawię na noc do góry dnem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0