Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z cukini z kurkumą

0
230 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Cukinia
3 
Papryka czerwona
2 
Cebula
5 szklanek
Woda
1 szklanka
Ocet
6 płaskich łyżek
Cukier
2 łyżek
Sól
5 
Liść laurowy
2 łyżeczek
Gorczyca
3 łyżeczek
Kurkuma

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
2.34 g
Białko
7.56 g
Wartość energetyczna
213.13 kcal
Węglowodany
42.92 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

230 min
Krok 1
10 min
Młode cukinie bez obierania pokroiłam w plastry.
Krok 2
180 min
Posypałam solą i odstawiłam na 3 godziny.
Krok 3
15 min
Odcedziłam wodę, posypałam 2 łyżeczkami kurkumy, dodałam pokrojona w paski paprykę i cebulka i wszystko razem wymieszałam i przełożyłam do słoiczków.
Krok 4
10 min
Z pozostałych składników zrobiłam zalewę, zagotowałam i gorącą zalewałam warzywa w słoikach.
Krok 5
15 min
Pasteryzowałam 15 minut i jak zawsze zostawię na noc do góry dnem.
Sałatka z cukini z kurkumą

Krok 1 z 5

Młode cukinie bez obierania pokroiłam w plastry.

Sałatka z cukini z kurkumą

Krok 2 z 5

Posypałam solą i odstawiłam na 3 godziny.

Sałatka z cukini z kurkumą

Krok 3 z 5

Odcedziłam wodę, posypałam 2 łyżeczkami kurkumy, dodałam pokrojona w paski paprykę i cebulka i wszystko razem wymieszałam i przełożyłam do słoiczków.

Sałatka z cukini z kurkumą

Krok 4 z 5

Z pozostałych składników zrobiłam zalewę, zagotowałam i gorącą zalewałam warzywa w słoikach.

Sałatka z cukini z kurkumą

Krok 5 z 5

Pasteryzowałam 15 minut i jak zawsze zostawię na noc do góry dnem.

Sałatka z cukinii z kurkumą to coś dla miłośników nieco ostrzejszych smaków, bo
pokrojoną w plastry cukinię, paprykę i cebulę doprawiamy kurkumą i zalewamy octową zalewą. Tak przygotowaną sałatkę z cukinii z kurkumą pasteryzujemy w słoiczkach i odstawiamy na noc. Sałatka warzywna w zalewie to doskonały dodatek do mięsnego obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika