Sałatka z buraczków i jabłek
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.78 g
Węglowodany
111.65 g
Tłuszcze
1.45 g
Wartość energetyczna
466.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać i również zetrzeć na tarce.
Krok 2
15 min
Cukier, ocet, sól, cebulę razem zagotować. Wszystko razem wymieszać, wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut.
Sałatka z buraczków i jabłek to świetny dodatek do mięs. Będzie stanowić ukoronowanie obiadu, bez którego trudno będzie sobie potem go wyobrazić. Według tego przepisu, będziecie mogli przechowywać sałatkę w słoikach, dzięki czemu jej świeżość będzie zachowana przez długi czas. Smacznego!
Komentarze 0