Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenna sałatka, która udekoruje nasz talerz i zadowoli nasze podniebienie. Sałatka z bobu i pomidorów to źródło dużej ilości białka, które może być alternatywą dla białka zwierzęcego. Poleca się ją także kobietom w ciąży – bób to bardzo bogate źródło kwasu foliowego. Ponad to sałatka świetnie smakuje, a możemy ją jeszcze doprawić wedle uznania. Smacznego!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
20 min
Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzić i obrać ze skórek.
Krok 2
15 min
Podobnie ziemniaki, wyszorować, ugotować w osolonej wodzie, ale nie obierać ze skórek.
Krok 3
5 min
Pomidory pokroić w ósemki, szczypior posiekać.
Krok 4
5 min
Do miski przełożyć ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, bób, pomidory. Dodać szczypiorek.
Krok 5
5 min
Polać oliwą, doprawić do smaku, na wierzchu posypać pokrojoną fetą.
Krok 1
z
5
Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzić i obrać ze skórek.
Krok 2
z
5
Podobnie ziemniaki, wyszorować, ugotować w osolonej wodzie, ale nie obierać ze skórek.
Krok 3
z
5
Pomidory pokroić w ósemki, szczypior posiekać.
Krok 4
z
5
Do miski przełożyć ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, bób, pomidory. Dodać szczypiorek.
Krok 5
z
5
Polać oliwą, doprawić do smaku, na wierzchu posypać pokrojoną fetą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0