Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z awokado i rukolą to świetny pomysł na lunch, który możemy zabrać pracy albo zjeść w domu między posiłkami. Jest pożywna i zdrowa, a wyjątkowe właściwości awokado sprawiają, że jest pożądana zwłaszcza w świecie nakierowanym na życie fit. A do tego wybornie smakuje! Smacznego!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Jajko ugotować na twardo.Rukolę umyć, osuszyć i wyłożyć na talerz. Dodać startą marchewkę oraz przepłukane kiełki.
Krok 2
5 min
Awokado obrać, pokroić w małą kostkę i skropić obficie sokiem z cytryny, a jajko obrać i pokroić na większe kawałki. Dodać do sałatki.
Krok 3
2 min
Całość przyprawić, polać olejem i delikatnie wymieszać. Można posypać prażonymi nasionami słonecznika.
Krok 1
z
3
Jajko ugotować na twardo.Rukolę umyć, osuszyć i wyłożyć na talerz. Dodać startą marchewkę oraz przepłukane kiełki.
Krok 2
z
3
Awokado obrać, pokroić w małą kostkę i skropić obficie sokiem z cytryny, a jajko obrać i pokroić na większe kawałki. Dodać do sałatki.
Krok 3
z
3
Całość przyprawić, polać olejem i delikatnie wymieszać. Można posypać prażonymi nasionami słonecznika.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0