Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka śledziowa
Dodaj do CookBook

Sałatka śledziowa

(1)
3 godz 1 min
Łatwy
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Filet śledziowy
3 
Ziemniaki
3 
Buraki
2 
Cebula
5 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  dag
Majonez Dekoracyjny Winiary
2  łyżek
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.7 g
Wartość energetyczna
181.3 kcal
Tłuszcze
9.7 g
Białko
16.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bez sałatki śledziowej wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt! I słusznie – połączenie charakternych śledzi z cebulką, jajek na twardo ze szczypiorkiem, a także ugotowanych warzyw to iście świąteczna kompozycja. Tak przygotowaną sałatkę śledziową podawaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a udekoruj – szczypiorkiem.

Przygotowanie

181 min
  • Krok 1

    20 min
    Ziemniaki i buraki ugotować do miękkości. Buraka ugotować oddzielnie.
  • Krok 2

    8 min
    Jajka włożyć do rondla, wlać wodę, dodać sól, ugotować na twardo. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 3

    120 min
    Filety śledziowe opłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie, odstawić na 2 godz.
  • Krok 4

    5 min
    Po tym czasie odlać wodę, filety osączyć, pokroić w grubszą kostkę.
  • Krok 5

    10 min
    Ugotowane warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 6

    10 min
    Jajka obrać ze skorupek, oddzielnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółtka jaj i białka. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić.
  • Krok 7

    5 min
    W pucharkach układać kolejno warstwy sałatki: 1- śledzie, 2- cebula, 3 - majonez, 4- ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem, 5-majonez, 6-buraki, 7-majonez, 8- żółtka jaj, 9- majonez, 10- białka jaj, 11-majonez.
  • Krok 8

    3 min
    Każdą warstwę sałatki oprószyć solą i pieprzem. Wierzch sałatki posypać szczypiorkiem, udekorować
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.5 out of 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Renata

Składniki można pokroić zamiast ścierać na tarce, będzie bardziej wyraziście.
Anonim (niezweryfikowany) 12/25/2020-09:11 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 0
Reply by Expert 02/02/2021-05:13 CET
Kwestia preferencji - eksperymenty, jeśli chodzi o sposób pokrojenia, są jak najbardziej dozwolone :) Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Brunch
  • Bufet
  • Danie z resztek
  • Dodatek
  • Entrant
  • Inne
  • Inne
  • Inny
  • Jajka
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Lunch
  • Na zimno
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Ryba
  • Sałatka
  • Sałatka
  • środek do polerowania kuchni
  • Tradycyjny przepis
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Letnia sałatka z papryką i kukurydzą

    Letnia sałatka z papryką i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Szybka sałatka z pora i kabanosów

    Szybka sałatka z pora i kabanosów

    27 min Łatwy
  • Sałatka z brokuła i truskawek

    Sałatka z brokuła i truskawek

    27 min Łatwy
  • Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą

    Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu