Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem to doskonały pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Sprawdzi się szczególnie podczas dni, kiedy nie masz czasu na przygotowanie posiłku wymagającego długich godzin przygotowań, a mimo wszystko chciałabyś zjeść coś pysznego i sycącego. Sprawdź nasz przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkiem!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.
Krok 2
5 min
Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
Krok 3
15 min
Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.
Krok 4
2 min
Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.
Krok 5
3 min
Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!
Krok 1
z
5
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.
Krok 2
z
5
Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
Krok 3
z
5
Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.
Krok 4
z
5
Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.
Krok 5
z
5
Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0