Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dam809

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Ryż
1  puszka
Tuńczyk
1  pęczek
Szczypiorek
6 
Rzodkiewka
8 
Jajko
4 
Ogórek konserwowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
3  łyżek
Ketchup
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.72 g
Węglowodany
20.77 g
Tłuszcze
14.29 g
Wartość energetyczna
255.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem to doskonały pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Sprawdzi się szczególnie podczas dni, kiedy nie masz czasu na przygotowanie posiłku wymagającego długich godzin przygotowań, a mimo wszystko chciałabyś zjeść coś pysznego i sycącego. Sprawdź nasz przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkiem!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    15 min
    Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.
  • Krok 2

    5 min
    Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
  • Krok 3

    15 min
    Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.
  • Krok 4

    2 min
    Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.
  • Krok 5

    3 min
    Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Krok 1 z 5

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Krok 2 z 5

Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Krok 3 z 5

Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Krok 4 z 5

Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Krok 5 z 5

Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryżowa sałatka z ogórkiem zielonym

    Ryżowa sałatka z ogórkiem zielonym

    40 min Łatwy
  • Pasta jajeczna z rzodkiewką

    Pasta jajeczna z rzodkiewką

    17 min Łatwy
  • Potrawka z mięsa mielonego z ryżem

    Potrawka z mięsa mielonego z ryżem

    27 min Łatwy
  • Omlet ze szczypiorkiem, serem i szynką

    Omlet ze szczypiorkiem, serem i szynką

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu