Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem
40min
Łatwy
250 g
Ryż
1 puszka
Tuńczyk
1 pęczek
Szczypiorek
6
Rzodkiewka
8
Jajko
4
Ogórek konserwowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
3 łyżek
3 łyżek
Ketchup
.
Wartości odżywcze
Białko
10.72 g
Węglowodany
20.77 g
Tłuszcze
14.29 g
Wartość energetyczna
255.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.
Krok 2
5 min
Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
Krok 3
15 min
Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.
Krok 4
2 min
Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.
Krok 5
3 min
Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem to doskonały pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Sprawdzi się szczególnie podczas dni, kiedy nie masz czasu na przygotowanie posiłku wymagającego długich godzin przygotowań, a mimo wszystko chciałabyś zjeść coś pysznego i sycącego. Sprawdź nasz przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkiem!
Komentarze 0