Sałatka orientalna z makaronem ryżowym, kurczakiem, ogórkiem i miętą
160min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20.74 g
Węglowodany
111.65 g
Tłuszcze
3.15 g
Wartość energetyczna
556.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
160 min
Krok 1
125 min
Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki, polej słodkim sosem sojowym i odstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Krok 2
10 min
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
5 min
Marchewkę, paprykę i ogórka pokrój w cienkie słupki.
Krok 4
3 min
Miętę i kolendrę posiekaj.
Krok 5
12 min
Na rozgrzanej patelni, na niedużej ilości oleju, smaż kawałki kurczaka na ciemnozłoty kolor.
Krok 6
2 min
Gotowy makaron, warzywa, kurczaka i zioła umieść razem w dużej misce.
Krok 7
3 min
Dodaj 5 łyżek Sosu Azjatyckiego WINIARY, wymieszaj i posyp rozdrobnionymi orzeszkami ziemnymi lub uprażonym sezamem.
Podsmażony kurczak, delikatny makaron ryżowy, soczyste, chrupiące warzywa, świeża mięta… Brzmi apetycznie? Dodaj jeszcze Sos Azjatycki słodko-pikantny WINIARY, a otrzymasz wspaniałą kompozycję smaków o ciekawym, orientalnym charakterze. Jeśli chcesz, to sałatkę z makaronem możesz przygotować również z szynką zamiast kurczaka. Dania z makaronu ryżowego to świetna baza do kulinarnych eksperymentów. Wypróbuj już dziś!
Komentarze 0