Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka do słoików z ogórkiem i ananasem to propozycja dla tych, którzy lubią octowe zakąski. Sałatka świetnie sprawdzi się jako przystawka lub jako sałatka do pieczonych i smażonych mięs. Ma wyrazisty octowo-słodkawy smak.
Przygotowanie
630 min
Krok 1
10 min
Ogórki obrać, wydrążyć gdy są duże, pokroić w kostkę, dodać ocet i pokrojony w kostkę ananas z sokiem.
Krok 2
600 min
Wszystko razem pozostawić na 10 godzin. Następnie przełożyć do słoików.
Krok 3
20 min
Pasteryzować 15 minut.
Krok 1
z
3
Ogórki obrać, wydrążyć gdy są duże, pokroić w kostkę, dodać ocet i pokrojony w kostkę ananas z sokiem.
Krok 2
z
3
Wszystko razem pozostawić na 10 godzin. Następnie przełożyć do słoików.
Krok 3
z
3
Pasteryzować 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0