Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałata zielona z jajkiem to smaczny dodatek do dań mięsnych, np. tych z grilla. Możesz też zajadać ją ze świeżym pieczywem jako przekąskę w ciągu dnia. Wiosenną sałatę zieloną z jajkiem przygotujesz w około 20 minut, a doskonałego smaku dodasz jej dzięki śmietanie doprawionej cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotową sałatę z jajkiem i śmietaną posyp przed podaniem świeżym koperkiem.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Sałatę oczyścić ze zwiędłych liści, opłukać, osuszyć. Duże liście porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć w salaterce.
Krok 2
5 min
Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku szczyptą cukru, solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Sosem polać sałatę. Delikatnie wymieszać.
Krok 4
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 5
5 min
Jajka ostudzić, obrać i pokroić na cząstki. Ułożyć na sałatce i posypać koperkiem.
Krok 1
z
5
Sałatę oczyścić ze zwiędłych liści, opłukać, osuszyć. Duże liście porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć w salaterce.
Krok 2
z
5
Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić do smaku szczyptą cukru, solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Sosem polać sałatę. Delikatnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Jajka ugotować na twardo.
Krok 5
z
5
Jajka ostudzić, obrać i pokroić na cząstki. Ułożyć na sałatce i posypać koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0