Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryż z truskawkami

Ryż z truskawkami

(3)
37min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
200  g
Dowolny ryż, np. z obiadu z poprzedniego dnia
2  łyżek
Cukier
300  ml
Śmietana 30%
300  g
Truskawki (mogą być bardzo dojrzałe)
5  łyżek
Cukier
2  łyżek
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.59 g
Węglowodany
72.71 g
Tłuszcze
27.18 g
Wartość energetyczna
551.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kto z nas w dzieciństwie nie jadał ryżu z owocami? Takie smaki zachwycają nie tylko najmłodszych domowników, ale także starszych łasuchów. Ryż z truskawkami możesz podawać jako przekąskę między posiłkami, ale także jako obiad czy podwieczorek. Ryż i truskawki pachnące wanilią, a do tego szczypta karmelizowanego cukru - pycha!

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    15 min
    Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
  • Krok 2

    5 min
    Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
  • Krok 4

    5 min
    Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
  • Krok 5

    5 min
    Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
  • Krok 6

    2 min
    Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.
Ryż z truskawkami

Krok 1 z 6

Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.

Ryż z truskawkami

Krok 2 z 6

Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.

Ryż z truskawkami

Krok 3 z 6

Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.

Ryż z truskawkami

Krok 4 z 6

Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.

Ryż z truskawkami

Krok 5 z 6

Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.

Ryż z truskawkami

Krok 6 z 6

Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dania z ryżu
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wiosenne risotto ze szparagami

    Wiosenne risotto ze szparagami

    45 min Łatwy
  • Truskawki w syropie

    Truskawki w syropie

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sok z truskawek

    Sok z truskawek

    35 min Łatwy
  • Risotto z grzybami

    Risotto z grzybami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu