Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto z nas w dzieciństwie nie jadał ryżu z owocami? Takie smaki zachwycają nie tylko najmłodszych domowników, ale także starszych łasuchów. Ryż z truskawkami możesz podawać jako przekąskę między posiłkami, ale także jako obiad czy podwieczorek. Ryż i truskawki pachnące wanilią, a do tego szczypta karmelizowanego cukru - pycha!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 2
5 min
Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
5 min
Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
Krok 4
5 min
Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
Krok 5
5 min
Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
Krok 6
2 min
Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.
Krok 1
z
6
Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 2
z
6
Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
z
6
Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
Krok 4
z
6
Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
Krok 5
z
6
Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
Krok 6
z
6
Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0