Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryż z truskawkami

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
200 g
Ryż
2 łyżek
Cukier
300 ml
Śmietana 30%
300 g
Truskawki
5 łyżek
Cukier
2 łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.33 g
Tłuszcze
27.14 g
Węglowodany
72.4 g
Wartość energetyczna
549.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 2
5 min
Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
5 min
Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
Krok 4
5 min
Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
Krok 5
5 min
Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
Krok 6
2 min
Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.
Ryż z truskawkami

Krok 1 z 6

Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.

Ryż z truskawkami

Krok 2 z 6

Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.

Ryż z truskawkami

Krok 3 z 6

Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.

Ryż z truskawkami

Krok 4 z 6

Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.

Ryż z truskawkami

Krok 5 z 6

Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.

Ryż z truskawkami

Krok 6 z 6

Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.

Kto z nas w dzieciństwie nie jadał ryżu z owocami? Takie smaki zachwycają nie tylko najmłodszych domowników, ale także starszych łasuchów. Ryż z truskawkami możesz podawać jako przekąskę między posiłkami, ale także jako obiad czy podwieczorek. Ryż i truskawki pachnące wanilią, a do tego szczypta karmelizowanego cukru - pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika