Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryż z kiełbasą

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.75 szklanka
Ryż
40 dag
Kiełbasa podwawelska
1 
Cebula
5 łyżek
Zielony groszek
1 
Jajko
3 łyżek
Sos sojowy
1 
Marchewka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
1 trochę
Koperek
1 trochę
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.44 g
Wartość energetyczna
531.56 kcal
Białko
7.72 g
Tłuszcze
33.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
7 min
Kiełbasę podwawelską obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Następnie usmażyć na patelni z dodatkiem oleju.
Krok 2
5 min
Do kiełbasy dodać sos sojowy, drobno posiekaną cebulkę, pokrojoną marchewkę oraz wsypać groszek.
Krok 3
15 min
Wszystko razem smażyć, aż warzywa będą miękkie (można podlać odrobiną wody).
Krok 4
10 min
Ryż ugotować na sypko.
Krok 5
5 min
Pod koniec wsypać ugotowany ryż i wbić jajko. Potrawę wymieszać, a gdy jajko się zetnie, posypać posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryż z kiełbasą

Krok 1 z 5

Kiełbasę podwawelską obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Następnie usmażyć na patelni z dodatkiem oleju.

Ryż z kiełbasą

Krok 2 z 5

Do kiełbasy dodać sos sojowy, drobno posiekaną cebulkę, pokrojoną marchewkę oraz wsypać groszek.

Ryż z kiełbasą

Krok 3 z 5

Wszystko razem smażyć, aż warzywa będą miękkie (można podlać odrobiną wody).

Ryż z kiełbasą

Krok 4 z 5

Ryż ugotować na sypko.

Ryż z kiełbasą

Krok 5 z 5

Pod koniec wsypać ugotowany ryż i wbić jajko. Potrawę wymieszać, a gdy jajko się zetnie, posypać posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ryż z kiełbasą to bardzo proste i sycące danie, które może przygotować każdy. Nawet osoba, która nie zna się na gotowaniu. Jest to propozycja także dla wszystkich zabieganych osób, które niewiele czasu spędzają w kuchni. Pyszny posiłek wyczarujesz z kilku składników – na koniec pamiętaj o posypaniu dania ozdobną zieleniną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika