Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba ze szpinakiem
Dodaj do CookBook

Ryba ze szpinakiem

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest anya-ka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
600  g
Szpinak świeży
2  łyżek
Olej
2  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
4 
Filet z mintaja
2  łyżek
Jogurt naturalny
1 
Sok z cytryny
1  łyżka
Koperek
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.7 g
Wartość energetyczna
167.8 kcal
Tłuszcze
8.8 g
Białko
14.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczone roladki rybne z sokiem z cytryny i koperkiem, podawane z ziemniakami puree na szpinaku z czosnkiem, cebulką, jogurtem i Kostką warzywną do smaku.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    15 min
    Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.
  • Krok 2

    10 min
    Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.
  • Krok 3

    5 min
    Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.
  • Krok 4

    5 min
    Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.
  • Krok 5

    5 min
    Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.
  • Krok 6

    5 min
    Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 7

    1 min
    Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.
Ryba ze szpinakiem

Krok 1 z 8

Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.

Ryba ze szpinakiem

Krok 2 z 8

Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.

Ryba ze szpinakiem

Krok 3 z 8

Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.

Ryba ze szpinakiem

Krok 4 z 8

Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.

Ryba ze szpinakiem

Krok 5 z 8

Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.

Ryba ze szpinakiem

Krok 6 z 8

Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.

Ryba ze szpinakiem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.

Ryba ze szpinakiem

Krok 8 z 8

Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    45 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu