Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba ze szpinakiem

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Szpinak świeży
2 łyżek
Olej
2 ząbków
Czosnek
1 
Cebula
4 
Filet z mintaja
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 
Sok z cytryny
1 łyżka
Koperek
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
167.83 kcal
Węglowodany
9.65 g
Białko
14.79 g
Tłuszcze
8.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
15 min
Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.
Krok 2
10 min
Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.
Krok 3
5 min
Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.
Krok 4
5 min
Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.
Krok 5
5 min
Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.
Krok 6
5 min
Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.
Krok 7
1 min
Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.
Krok 8
1 min
Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.
Ryba ze szpinakiem

Krok 1 z 8

Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.

Ryba ze szpinakiem

Krok 2 z 8

Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.

Ryba ze szpinakiem

Krok 3 z 8

Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.

Ryba ze szpinakiem

Krok 4 z 8

Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.

Ryba ze szpinakiem

Krok 5 z 8

Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.

Ryba ze szpinakiem

Krok 6 z 8

Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.

Ryba ze szpinakiem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.

Ryba ze szpinakiem

Krok 8 z 8

Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.

Pieczone roladki rybne z sokiem z cytryny i koperkiem, podawane z ziemniakami puree na szpinaku z czosnkiem, cebulką, jogurtem i Kostką warzywną do smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika