MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Ryba ze szpinakiem
47 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
45 8.7g / 45%
21 9.6g / 21%
34 14.7g / 34%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ryba ze szpinakiem

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Szpinak świeży
2  łyżek
Olej
2  ząbków
1 
Cebula
4 
Filet z mintaja
2  łyżek
Jogurt naturalny
1 
Sok z cytryny
1  łyżka
Koperek
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.65 g
Wartość energetyczna
167.83 kcal
Tłuszcze
8.78 g
Białko
14.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczone roladki rybne z sokiem z cytryny i koperkiem, podawane z ziemniakami puree na szpinaku z czosnkiem, cebulką, jogurtem i Kostką warzywną do smaku.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    15 min
    Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.
  • Krok 2

    10 min
    Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.
  • Krok 3

    5 min
    Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.
  • Krok 4

    5 min
    Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.
  • Krok 5

    5 min
    Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.
  • Krok 6

    5 min
    Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 7

    1 min
    Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.
Ryba ze szpinakiem

Krok 1 z 8

Oczyść szpinak i wrzuć do wrzącej posolonej wody. Zagotuj, a następnie odsącz.

Ryba ze szpinakiem

Krok 2 z 8

Obierz i posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zeszklij je na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę.

Ryba ze szpinakiem

Krok 3 z 8

Dopraw warzywa pokruszoną połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY. Dodaj jogurt.

Ryba ze szpinakiem

Krok 4 z 8

Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i drugą połową Kostki do Smaku warzywna WINIARY.

Ryba ze szpinakiem

Krok 5 z 8

Drobno posiekaj koperek i dodaj do ryby.

Ryba ze szpinakiem

Krok 6 z 8

Zwiń filety w roladki, zepnij je wykałaczką. Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania.

Ryba ze szpinakiem

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200°C.

Ryba ze szpinakiem

Krok 8 z 8

Podawaj rybę na szpinaku z ziemniakami puree.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite