Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba z cukinią i marchewką

2
60min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Filet z miruny
1 
Cukinia mała
3 
Marchewka
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 torebka
Ryż
1 trochę
Zioła prowansalskie
3 łyżek
Masło
1 trochę
Curry
0.5 szklanka
Przecier pomidorowy
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.15 g
Węglowodany
30.77 g
Tłuszcze
12.07 g
Wartość energetyczna
299.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
20 min
Ryż ugotować według przepisu z opakowania.Filet oprószyć solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmażyć.
Krok 2
10 min
Cukinie pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce.
Krok 3
10 min
Marchew i cukinię podsmażyć na maśle, zalać 1/3 szklanki wody i dusić aż woda odparuje.
Krok 4
5 min
Dodać do warzyw ryż, wymieszać.
Krok 5
5 min
Dodać przecier, wymieszać, chwilę smażyć.
Krok 6
5 min
Doprawić do smaku ziołami i curry oraz solą.
Krok 7
5 min
Rybę podawać z warzywami i ryżem.
Ryba z cukinią i marchewką

Krok 1 z 7

Ryż ugotować według przepisu z opakowania.Filet oprószyć solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmażyć.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 2 z 7

Cukinie pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 3 z 7

Marchew i cukinię podsmażyć na maśle, zalać 1/3 szklanki wody i dusić aż woda odparuje.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 4 z 7

Dodać do warzyw ryż, wymieszać.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 5 z 7

Dodać przecier, wymieszać, chwilę smażyć.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 6 z 7

Doprawić do smaku ziołami i curry oraz solą.

Ryba z cukinią i marchewką

Krok 7 z 7

Rybę podawać z warzywami i ryżem.

Ryba panierowana podana z mieszanką ryżu, marchwi i cukinii to bardzo smaczny i ciekawy pomysł na obiad. Panierka jest ukoronowaniem całości i smakuje wybitnie. Do tego ryż z warzywami, które podkreślą smak ryby i wzmocnią naszą potrawę. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
18.2g / 23%
Węglowodany
30.8g / 40%
Tłuszcze
12.1g / 36%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika