Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Panga
2 
Cebula
0.5 kg
Pieczarki
200 ml
Śmietana 18%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
19.88 g
Węglowodany
4.31 g
Tłuszcze
5.78 g
Wartość energetyczna
157.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
Krok 2
5 min
Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
Krok 3
10 min
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
Krok 4
35 min
W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 1 z 4

Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 2 z 4

Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 3 z 4

Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 4 z 4

W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.

Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika