Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryba w śmietanie z pieczarkami

Ryba w śmietanie z pieczarkami

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pyzka1163

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Panga
2 
Cebula
0.5  kg
Pieczarki
200  ml
Śmietana 18%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.88 g
Węglowodany
4.31 g
Tłuszcze
5.78 g
Wartość energetyczna
157.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
  • Krok 2

    5 min
    Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
  • Krok 4

    35 min
    W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 1 z 4

Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 2 z 4

Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 3 z 4

Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 4 z 4

W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

    Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

    30 min Łatwy
  • Zupa strogonow z wołowiną

    Zupa strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • pieczona tołpyga

    pieczona tołpyga

    1 godz 27 min Łatwy
  • Tradycyjny wigilijny karp smażony

    Tradycyjny wigilijny karp smażony

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu