Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba w śmietanie z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Ryba w śmietanie z pieczarkami

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pyzka1163
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Panga
2 
Cebula
0.5  kg
Pieczarki
200  ml
Śmietana 18%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.3 g
Wartość energetyczna
157.5 kcal
Tłuszcze
5.8 g
Białko
19.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
  • Krok 2

    5 min
    Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
  • Krok 4

    35 min
    W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 1 z 4

Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 2 z 4

Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 3 z 4

Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.

Ryba w śmietanie z pieczarkami

Krok 4 z 4

W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba po grecku - przepis

    Ryba po grecku - przepis

    40 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu