Ryba w śmietanie z pieczarkami
55min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.88 g
Węglowodany
4.31 g
Tłuszcze
5.78 g
Wartość energetyczna
157.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
Krok 2
5 min
Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
Krok 3
10 min
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
Krok 4
35 min
W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!
Komentarze 0