Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryba po japońsku

0
93 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 płaskich łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
0.5 łyżeczka
500 g
Rdzawiec
1 
Papryka marynowana
4 
Ogórki marynowane
1 
Cebula
0.3 szklanka
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Pieprz cayenne
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 szklanka
Mleko pełne, 3,25% tłuszczu mlecznego, bez dodatku witaminy A i witaminy D.
0.5 szklanka
Woda
1 
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

93 min
Krok 1
5 min
Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 2
5 min
Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 3
3 min
Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.
Krok 4
5 min
Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 5
1 min
Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 6
5 min
Paprykę i ogórka pokrój w słupki.
Krok 7
5 min
Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 8
1 min
W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.
Krok 9
2 min
Na koniec dodaj Sos włoski WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.
Krok 10
5 min
W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.
Krok 11
3 min
Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.
Krok 12
1 min
Odstaw do ostygnięcia.
Krok 13
1 min
Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.
Krok 14
1 min
Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.
Krok 15
1 min
Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.
Ryba po japońsku

Krok 1 z 15

Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Ryba po japońsku

Krok 2 z 15

Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Ryba po japońsku

Krok 3 z 15

Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.

Ryba po japońsku

Krok 4 z 15

Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.

Ryba po japońsku

Krok 5 z 15

Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba po japońsku

Krok 6 z 15

Paprykę i ogórka pokrój w słupki.

Ryba po japońsku

Krok 7 z 15

Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.

Ryba po japońsku

Krok 8 z 15

W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.

Ryba po japońsku

Krok 9 z 15

Na koniec dodaj Sos włoski WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.

Ryba po japońsku

Krok 10 z 15

W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.

Ryba po japońsku

Krok 11 z 15

Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.

Ryba po japońsku

Krok 12 z 15

Odstaw do ostygnięcia.

Ryba po japońsku

Krok 13 z 15

Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.

Ryba po japońsku

Krok 14 z 15

Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.

Ryba po japońsku

Krok 15 z 15

Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.

Ryba po japońsku do doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warstwowe danie z mintaja, warzyw oraz Sosu włoskiego WINIARY smakuje najlepiej wtedy, kiedy już się przegryzie w lodówce, dlatego warto przygotować je na dzień przed planowanym podaniem. Do przepisu na rybę po japońsku możesz wykorzystać inną rybę niż mintaja – każda będzie smakowała dobrze po przysmażeniu w cieście naleśnikowym na patelni. Ryba po japońsku to danie efektowne, a przy tym proste w przygotowaniu – sprawdź!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika