Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba po japońsku
Dodaj do CookBook

Ryba po japońsku

(2)
13 godz 16 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
500  g
Filet z mintaja
1 
Papryka czerwona marynowana (duża)
4 
Ogórki konserwowe
1 
Mała Cebula
0.33  szklanka
Olej
0.5  łyżeczka
Papryka ostra w proszku
1  łyżeczka
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
0.5  szklanka
Mleko 3,2%
0.5  szklanka
Woda
1 
Jajko kurze
1  szklanka
Mąka pszenna
2  łyżek
Oliwa z oliwek
0.5  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.8 g
Wartość energetyczna
416 kcal
Tłuszcze
23.8 g
Białko
22.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ryba po japońsku do doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warstwowe danie z mintaja i warzyw smakuje najlepiej wtedy, kiedy już się przegryzie w lodówce, dlatego warto przygotować je na dzień przed planowanym podaniem. Do przepisu na rybę po japońsku możesz wykorzystać inną rybę niż mintaja – każda będzie smakowała dobrze po przysmażeniu w cieście naleśnikowym na patelni. Ryba po japońsku to danie efektowne, a przy tym proste w przygotowaniu – sprawdź!

Przygotowanie

796 min
  • Krok 1

    10 min
    Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • Krok 2

    5 min
    Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  • Krok 3

    3 min
    Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.
  • Krok 4

    5 min
    Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
  • Krok 5

    1 min
    Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  • Krok 6

    5 min
    Paprykę i ogórka pokrój w słupki.
  • Krok 7

    5 min
    Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.
  • Krok 8

    10 min
    W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.
  • Krok 9

    2 min
    Na koniec dodaj Ketchup WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 10

    5 min
    W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.
  • Krok 11

    3 min
    Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.
  • Krok 12

    20 min
    Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 13

    720 min
    Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.
  • Krok 14

    1 min
    Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.
  • Krok 15

    1 min
    Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.
Ryba po japońsku

Krok 1 z 15

Składniki: Mleko 3,2%, Sól, Woda zimna, Jajko, Mąka, Oliwa, Proszek do pieczenia

Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Ryba po japońsku

Krok 2 z 15

Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Ryba po japońsku

Krok 3 z 15

Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.

Ryba po japońsku

Krok 4 z 15

Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.

Ryba po japońsku

Krok 5 z 15

Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba po japońsku

Krok 6 z 15

Paprykę i ogórka pokrój w słupki.

Ryba po japońsku

Krok 7 z 15

Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.

Ryba po japońsku

Krok 8 z 15

W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.

Ryba po japońsku

Krok 9 z 15

Na koniec dodaj Ketchup WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.

Ryba po japońsku

Krok 10 z 15

W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.

Ryba po japońsku

Krok 11 z 15

Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.

Ryba po japońsku

Krok 12 z 15

Odstaw do ostygnięcia.

Ryba po japońsku

Krok 13 z 15

Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.

Ryba po japońsku

Krok 14 z 15

Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.

Ryba po japońsku

Krok 15 z 15

Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.0 z 5
1
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
00
00
22

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    45 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu