Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ryba po japońsku
65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
22.3g / 21%
Węglowodany
29g / 27%
Tłuszcze
23.8g / 52%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Ryba po japońsku

+

Ryba po japońsku

Wróć

Ryba po japońsku

(2)
13 godz 16 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
500  g
Filet z mintaja
1 
Papryka czerwona marynowana (duża)
4 
Ogórki konserwowe
1 
Mała Cebula
0.33  szklanka
Olej
0.5  łyżeczka
Papryka ostra w proszku
1  łyżeczka
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
0.5  szklanka
Mleko 3,2%
0.5  szklanka
Woda
1 
Jajko kurze
1  szklanka
Mąka pszenna
2  łyżek
Oliwa z oliwek
0.5  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
22.34 g
Węglowodany
28.97 g
Tłuszcze
23.77 g
Wartość energetyczna
412.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryba po japońsku do doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warstwowe danie z mintaja, warzyw oraz Sosu włoskiego WINIARY smakuje najlepiej wtedy, kiedy już się przegryzie w lodówce, dlatego warto przygotować je na dzień przed planowanym podaniem. Do przepisu na rybę po japońsku możesz wykorzystać inną rybę niż mintaja – każda będzie smakowała dobrze po przysmażeniu w cieście naleśnikowym na patelni. Ryba po japońsku to danie efektowne, a przy tym proste w przygotowaniu – sprawdź!

Przygotowanie

796 min
  • Krok 1

    10 min
    Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  • Krok 2

    5 min
    Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
  • Krok 3

    3 min
    Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.
  • Krok 4

    5 min
    Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
  • Krok 5

    1 min
    Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  • Krok 6

    5 min
    Paprykę i ogórka pokrój w słupki.
  • Krok 7

    5 min
    Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.
  • Krok 8

    10 min
    W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.
  • Krok 9

    2 min
    Na koniec dodaj Sos włoski WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 10

    5 min
    W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.
  • Krok 11

    3 min
    Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.
  • Krok 12

    20 min
    Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 13

    720 min
    Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.
  • Krok 14

    1 min
    Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.
  • Krok 15

    1 min
    Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.
Ryba po japońsku

Krok 1 z 15

Składniki: Mleko 3,2%, Sól, Woda, Jajko kurze, Mąka pszenna, Oliwa z oliwek, Proszek do pieczenia WINIARY

Do dużej miski, wrzuć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszaj łyżką lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Ryba po japońsku

Krok 2 z 15

Filety z mintaja oczyść i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Ryba po japońsku

Krok 3 z 15

Następnie posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką pszenną.

Ryba po japońsku

Krok 4 z 15

Tak przygotowane kawałki mocz w cieście naleśnikowym i smaż na dobrze rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.

Ryba po japońsku

Krok 5 z 15

Wyłóż na ręczniki papierowe, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Ryba po japońsku

Krok 6 z 15

Paprykę i ogórka pokrój w słupki.

Ryba po japońsku

Krok 7 z 15

Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie piórka, dodaj do pozostałych warzyw.

Ryba po japońsku

Krok 8 z 15

W rondelku zagotuj szklankę wody, ocet, olej, cukier wraz z niewielką ilością soli.

Ryba po japońsku

Krok 9 z 15

Na koniec dodaj Sos włoski WINIARY i ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj.

Ryba po japońsku

Krok 10 z 15

W szklanej misce układaj naprzemiennie warzywa, tak by przykryły dno, następnie kilka kawałków ryby i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa.

Ryba po japońsku

Krok 11 z 15

Na samym końcu całość polewaj jeszcze ciepłą zalewą.

Ryba po japońsku

Krok 12 z 15

Odstaw do ostygnięcia.

Ryba po japońsku

Krok 13 z 15

Ryba po japońsku najlepiej smakuje na drugi dzień, w momencie kiedy składniki dobrze się „przegryzą”.

Ryba po japońsku

Krok 14 z 15

Danie to można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni.

Ryba po japońsku

Krok 15 z 15

Podawaj na ciepło lub zimno jako samodzielne danie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia japońska
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Calzone

    Calzone

    2 godz 50 min Średni
  • Świąteczna pieczeń z dziczyzny

    Świąteczna pieczeń z dziczyzny

    4 godz 50 min Trudny
  • Kurczak curry z warzywami

    Kurczak curry z warzywami

    27 min Łatwy
  • Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    Fish and chips, czyli ryba z frytkami

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu