Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Różowy sernik

0
180 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mąka pszenna
150 g
Margaryna
2 
Jajko
3 łyżeczek
Cukier
1 kg
Ser biały
100 g
Masło
4 
Jajko
1 szklanka
Cukier puder
1 puszka
Brzoskwinie
1 trochę
Wiórki kokosowe
1 szklanka
Cukier
4 
Białko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
6328.18 kcal
Węglowodany
541 g
Białko
186.54 g
Tłuszcze
427.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

180 min
Krok 1
60 min
Kruche ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
Krok 2
15 min
Następnie wyłożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni Celsjusza (ok. 10 minut).
Krok 3
5 min
Masa: Ser zemleć i wymieszać z pozostałymi składnikami masy.
Krok 4
10 min
Sernik: Przyrządzoną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na serze. Białka ubić z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.
Krok 5
90 min
Piec przez 90 min w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Różowy sernik

Krok 1 z 5

Kruche ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.

Różowy sernik

Krok 2 z 5

Następnie wyłożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni Celsjusza (ok. 10 minut).

Różowy sernik

Krok 3 z 5

Masa: Ser zemleć i wymieszać z pozostałymi składnikami masy.

Różowy sernik

Krok 4 z 5

Sernik: Przyrządzoną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na serze. Białka ubić z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.

Różowy sernik

Krok 5 z 5

Piec przez 90 min w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

Sernik w odcieniu pudrowego różu. Ciasto nie tylko pięknie wygląda, ale również wspaniale smakuje! Przepis jest prosty do wykonania, więc sprawdzi się dla każdego! Serwuj go podczas rodzinnych uroczystości, a na pewno zrobi furorę wśród najbliższych. Poznaj receptę na apetyczny różowy sernik z kokosową posypką!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika