Różowy sernik
180min
Łatwy
1 łyżeczka
1 opakowanie
250 g
Mąka pszenna
150 g
Margaryna
2
Jajko
3 łyżeczek
Cukier
2 opakowań
1 kg
Ser biały
100 g
Masło
4
Jajko
1 szklanka
Cukier puder
1 puszka
Brzoskwinie
1 trochę
Wiórki kokosowe
1 szklanka
Cukier
4
Białko
.
Wartości odżywcze
Białko
186.54 g
Węglowodany
710.61 g
Tłuszcze
257.59 g
Wartość energetyczna
6328.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
180 min
Krok 1
60 min
Kruche ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
Krok 2
15 min
Następnie wyłożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni Celsjusza (ok. 10 minut).
Krok 3
5 min
Masa: Ser zemleć i wymieszać z pozostałymi składnikami masy.
Krok 4
10 min
Sernik: Przyrządzoną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na serze. Białka ubić z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.
Krok 5
90 min
Piec przez 90 min w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Sernik w odcieniu pudrowego różu. Ciasto nie tylko pięknie wygląda, ale również wspaniale smakuje! Przepis jest prosty do wykonania, więc sprawdzi się dla każdego! Serwuj go podczas rodzinnych uroczystości, a na pewno zrobi furorę wśród najbliższych. Poznaj receptę na apetyczny różowy sernik z kokosową posypką!
Komentarze 0