Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Różowy sernik

Różowy sernik

(0)
3 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Andrea

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
250  g
Mąka pszenna
150  g
Margaryna
2 
Jajko
15  g
Cukier
2  opakowań
Kisiel o smaku wiśniowym z cukrem WINIARY
1  kg
Ser biały
100  g
Masło
4 
Jajko
1  szklanka
Cukier puder
1  puszka
Brzoskwinie
trochę
Wiórki kokosowe
1  szklanka
Cukier
4 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.28 g
Węglowodany
41.08 g
Tłuszcze
3.77 g
Wartość energetyczna
219.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik w odcieniu pudrowego różu. Ciasto nie tylko pięknie wygląda, ale również wspaniale smakuje! Przepis jest prosty do wykonania, więc sprawdzi się dla każdego! Serwuj go podczas rodzinnych uroczystości, a na pewno zrobi furorę wśród najbliższych. Poznaj receptę na apetyczny różowy sernik z kokosową posypką!

Przygotowanie

180 min
  • Krok 1

    60 min
    Kruche ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
  • Krok 2

    15 min
    Następnie wyłożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni Celsjusza (ok. 10 minut).
  • Krok 3

    5 min
    Masa: Ser zemleć i wymieszać z pozostałymi składnikami masy.
  • Krok 4

    10 min
    Sernik: Przyrządzoną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na serze. Białka ubić z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.
  • Krok 5

    90 min
    Piec przez 90 min w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Różowy sernik

Krok 1 z 5

Kruche ciasto: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wstawić na godzinę do lodówki.

Różowy sernik

Krok 2 z 5

Następnie wyłożyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni Celsjusza (ok. 10 minut).

Różowy sernik

Krok 3 z 5

Masa: Ser zemleć i wymieszać z pozostałymi składnikami masy.

Różowy sernik

Krok 4 z 5

Sernik: Przyrządzoną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na serze. Białka ubić z cukrem i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.

Różowy sernik

Krok 5 z 5

Piec przez 90 min w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jabłecznik

    Jabłecznik

    1 godz 15 min Średni
  • Sernik z murzynkiem i polewą czekoladową

    Sernik z murzynkiem i polewą czekoladową

    1 godz 50 min Łatwy
  • Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

    Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

    1 godz 50 min Łatwy
  • Sernik z jogurtów greckich

    Sernik z jogurtów greckich

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu