Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybkie i pyszne przetwory? Różowy dżem z kabaczka to propozycja idealna dla Ciebie? Za smak dżemu odpowiada Galaretka truskawkowy smak WINIARY, która z dodatkiem soku z cytryny tworzy niezapomniany duet. Zobacz, jak pięknie może się prezentować się kabaczek w formie dżemu i zaserwuj swojej rodzinie niezapomnianych smakowych wrażeń!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
5 min
Kabaczka obierz, zetrzyj na tarce (lub rozdrobnij w robocie).
Krok 2
30 min
Wrzuć do rondla o grubym dnie i wsyp cukier. Gotuj 30 minut, co chwilę mieszaj.
Krok 3
10 min
Z cytryny wyciśnij sok i dodaj do cukinii, gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
5 min
Do wrzącego dżemu wsyp galaretki, zamieszaj żeby się dobrze rozpuściły.
Krok 5
60 min
Dżem nałóż do wyparzonych słoików, zakręć i postaw do góry dnem, przykryj kocem i zostaw do ostygnięcia. Następnie przechowuj w spiżarni.
Krok 1
z
5
Kabaczka obierz, zetrzyj na tarce (lub rozdrobnij w robocie).
Krok 2
z
5
Wrzuć do rondla o grubym dnie i wsyp cukier. Gotuj 30 minut, co chwilę mieszaj.
Krok 3
z
5
Z cytryny wyciśnij sok i dodaj do cukinii, gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
z
5
Do wrzącego dżemu wsyp galaretki, zamieszaj żeby się dobrze rozpuściły.
Krok 5
z
5
Dżem nałóż do wyparzonych słoików, zakręć i postaw do góry dnem, przykryj kocem i zostaw do ostygnięcia. Następnie przechowuj w spiżarni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0