Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosół z kaczki

0
128 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 l
Woda
1 
Marchewka
1 łodyga
Seler naciowy
1 
Por
1 
Cebula
1 gałązka
Natka pietruszki
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
3 kulek
Pieprz
2 
Skrzydła z kaczki
1 
Korzeń pietruszki
1 gałązka
Lubczyk
3 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Pieprz
1 
Korpus z kaczki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.55 g
Tłuszcze
33.69 g
Węglowodany
12.6 g
Wartość energetyczna
441.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

128 min
Krok 1
2 min
Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.
Krok 2
5 min
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół. Cebulę obrać i przypalić ogniem.
Krok 3
120 min
Warzywa, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec posolić i popieprzyć.
Krok 4
1 min
Podawać z makaronem.
Rosół z kaczki

Krok 1 z 4

Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.

Rosół z kaczki

Krok 2 z 4

Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół. Cebulę obrać i przypalić ogniem.

Rosół z kaczki

Krok 3 z 4

Warzywa, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec posolić i popieprzyć.

Rosół z kaczki

Krok 4 z 4

Podawać z makaronem.

Rosół z kaczki to świetny pomysł na niedzielny obiad i nietypową wersję tego dania. Użycie kaczki zamiast kury sprawi, że rosół będzie delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż jego bardziej znany wariant. W trakcie przygotowania możemy użyć bulionu warzywnego WINIARY, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy wspaniały zapach, który wypełni naszą kuchnię. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika