Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosół z kaczki

(8)
2 godz 8 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest duusiak
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  l
Woda
1 
Marchewka
1  łodyga
Seler naciowy
1 
Por
1 
Cebula
1  gałązka
Natka pietruszki
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
3  kulek
Pieprz
2 
Skrzydła z kaczki
1 
Korzeń pietruszki
1  gałązka
Lubczyk
3  kulek
Ziele angielskie
trochę
Pieprz
1 
Korpus z kaczki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.55 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcze
33.69 g
Wartość energetyczna
441.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

128 min
Krok 1
2 min
Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.
Krok 2
5 min
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół. Cebulę obrać i przypalić ogniem.
Krok 3
120 min
Warzywa, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec posolić i popieprzyć.
Krok 4
1 min
Podawać z makaronem.
Rosół z kaczki

Krok 1 z 4

Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.

Rosół z kaczki

Krok 2 z 4

Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół. Cebulę obrać i przypalić ogniem.

Rosół z kaczki

Krok 3 z 4

Warzywa, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec posolić i popieprzyć.

Rosół z kaczki

Krok 4 z 4

Podawać z makaronem.

Rosół z kaczki to świetny pomysł na niedzielny obiad i nietypową wersję tego dania. Użycie kaczki zamiast kury sprawi, że rosół będzie delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż jego bardziej znany wariant. W trakcie przygotowania możemy użyć bulionu warzywnego WINIARY, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy wspaniały zapach, który wypełni naszą kuchnię. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

3.9 z 5
3.875
Wszystkich ocen: 8
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
88
55
00
00
33
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/24/2021 - 22:24 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/24/2021 - 22:24 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 04/05/2021 - 13:02 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 04/05/2021 - 13:02 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 04/05/2021 - 13:02 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 11/22/2020 - 19:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 11/22/2020 - 19:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 11/22/2020 - 19:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha