Rosół z kaczki
128min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
22.55 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcze
33.69 g
Wartość energetyczna
441.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
128 min
Krok 1
2 min
Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą.
Krok 2
5 min
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół. Cebulę obrać i przypalić ogniem.
Krok 3
120 min
Warzywa, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Na koniec posolić i popieprzyć.
Krok 4
1 min
Podawać z makaronem.
Rosół z kaczki to świetny pomysł na niedzielny obiad i nietypową wersję tego dania. Użycie kaczki zamiast kury sprawi, że rosół będzie delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż jego bardziej znany wariant. W trakcie przygotowania możemy użyć bulionu warzywnego WINIARY, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmocnimy wspaniały zapach, który wypełni naszą kuchnię. Smacznego!
Komentarze 0