Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Niejednokrotnie zdarza się tak, że najprostsze przepisy dają zaskakująco smaczne efekty. Nie inaczej jest w przypadku rolady z wafli! Bez pieczenia, bez mozolnego przygotowywania, za to wyśmienitym efektem końcowym.
Rolada składa się z dwóch mas, których nie musisz kupować, ponieważ szybko przyrządzisz je w domu. Obie na bazie mleka, z tym, że pierwsza ma dodatek kakao i herbatników, natomiast druga masła i wiórków kokosowych. Połączone w jednej roladzie razem z Galaretką truskawkowy smak WINIARY dają wyśmienity efekt!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
W 1 1/2 szklanki gotowanej wody rozpuścić galaretkę i pozostawić w chłodnym miejscu,aby zastygła.
Krok 2
15 min
Masa ciemna: Herbatniki zmielić. Mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującej się masy dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle.
Krok 3
10 min
Masa kokosowa: Mleko zagotować, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z wiórkami kokosowymi.
Krok 4
10 min
Na wafel posmarowany ciemną masą nałożyć masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski, położyć na brzegu wafla i zwinąć roladę.
Krok 5
50 min
Schłodzić w lodówce.
Krok 1
z
5
W 1 1/2 szklanki gotowanej wody rozpuścić galaretkę i pozostawić w chłodnym miejscu,aby zastygła.
Krok 2
z
5
Masa ciemna: Herbatniki zmielić. Mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującej się masy dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle.
Krok 3
z
5
Masa kokosowa: Mleko zagotować, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z wiórkami kokosowymi.
Krok 4
z
5
Na wafel posmarowany ciemną masą nałożyć masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski, położyć na brzegu wafla i zwinąć roladę.
Krok 5
z
5
Schłodzić w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0