
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rolada z wafli

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Rolada składa się z dwóch mas, których nie musisz kupować, ponieważ szybko przyrządzisz je w domu. Obie na bazie mleka, z tym, że pierwsza ma dodatek kakao i herbatników, natomiast druga masła i wiórków kokosowych. Połączone w jednej roladzie razem z Galaretką truskawkowy smak WINIARY dają wyśmienity efekt!
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
50 minKrok 1 z 5
W 1 1/2 szklanki gotowanej wody rozpuścić galaretkę i pozostawić w chłodnym miejscu,aby zastygła.
Krok 2 z 5
Masa ciemna: Herbatniki zmielić. Mleko zagotować z cukrem i kakao, do gotującej się masy dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą masą smarować wafle.
Krok 3 z 5
Masa kokosowa: Mleko zagotować, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z wiórkami kokosowymi.
Krok 4 z 5
Na wafel posmarowany ciemną masą nałożyć masę kokosową. Galaretkę pokroić w paski, położyć na brzegu wafla i zwinąć roladę.
Krok 5 z 5
Schłodzić w lodówce.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0