Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rolada z galaretką i borówkami
Dodaj do CookBook

Rolada z galaretką i borówkami

(0)
8 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajka
5  łyżek
Cukier
0.5  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  łyżek
Kakao
50  g
Borówki
1  opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
100  g
Serek homogenizowany waniliowy
2  łyżek
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.7 g
Wartość energetyczna
177.1 kcal
Tłuszcze
3 g
Białko
6.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczna i apetyczna rolada. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.

Przygotowanie

510 min
  • Krok 1

    79 min
    Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
  • Krok 2

    30 min
    Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
  • Krok 3

    200 min
    Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
  • Krok 4

    200 min
    Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 5

    1 min
    Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.
Rolada z galaretką i borówkami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 2 z 5

Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 3 z 5

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 4 z 5

Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 5 z 5

Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Na zimno
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rolada szpinakowa z łososiem

    Rolada szpinakowa z łososiem

    2 godz 37 min Łatwy
  • Rolada z łososia

    Rolada z łososia

    40 min Średni
  • Rolada z karkówki

    Rolada z karkówki

    1 godz 52 min Łatwy
  • Rolada schabowa ze śliwkami

    Rolada schabowa ze śliwkami

    1 godz 54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu