Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rolada z galaretką i borówkami

Rolada z galaretką i borówkami

(0)
8 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Krystyna32

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Jajka
5  łyżek
Cukier
0.5  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
2  łyżek
Kakao
50  g
Borówki
1  opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
100  g
Serek homogenizowany waniliowy
2  łyżek
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.72 g
Węglowodany
20.67 g
Tłuszcze
3.05 g
Wartość energetyczna
177.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smaczna i apetyczna rolada. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.

Przygotowanie

510 min
  • Krok 1

    79 min
    Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
  • Krok 2

    30 min
    Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
  • Krok 3

    200 min
    Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
  • Krok 4

    200 min
    Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
  • Krok 5

    1 min
    Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.
Rolada z galaretką i borówkami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 2 z 5

Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 3 z 5

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 4 z 5

Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 5 z 5

Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Na zimno
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Deser z galaretek i serka waniliowego

    Deser z galaretek i serka waniliowego

    8 godz 20 min Łatwy
  • Ciasto z galaretką i dżemem

    Ciasto z galaretką i dżemem

    2 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z kremem i galaretką

    Ciasto z kremem i galaretką

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu