Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada z galaretką i borówkami

0
510 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
5 płaskich łyżek
Cukier
0.5 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 Płaska łyżka
Mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
2 płaskich łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
50 g
Jagody
100 g
Serek homogenizowany
2 płaskich łyżek
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

510 min
Krok 1
1 min
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 2
1 min
Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3
1 min
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 4
1 min
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
1 min
Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.
Rolada z galaretką i borówkami

Krok 1 z 5

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 2 z 5

Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 3 z 5

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 4 z 5

Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.

Rolada z galaretką i borówkami

Krok 5 z 5

Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.

Smaczna i apetyczna rolada. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika