Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczna i apetyczna rolada. Ładnie wygląda i świetnie smakuje.
Przygotowanie
510 min
Krok 1
79 min
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 2
30 min
Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3
200 min
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 4
200 min
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
1 min
Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Biała ubić na pianę, następnie dodać cukier i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku oraz partami obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blachę o wymiarach 22 cm x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 2
z
5
Gorący biszkopt przełożyć do formy keksowej o wymiarach 21 cm x 8 cm i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 3
z
5
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić i dodać borówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć w wgłębienie w biszkopcie. Odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 4
z
5
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem homogenizowanym. Tężejący serek wyłożyć na galaretkę. Roladę ponownie odstawić do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
z
5
Przed podaniem ciasto odwrócić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0