Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rogaliki z czekoladą

0
114 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
3 szklanek
Mąka pszenna
250 g
Margaryna
1 szklanka
Kwaśna Śmietana 18%
0.75 słoik
Krem czekoladowo-orzechowy
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
160.29 kcal
Białko
2.23 g
Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
10.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

114 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść.
Krok 2
60 min
Następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.
Krok 3
8 min
Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.
Krok 4
10 min
Pociąć na trójkąty (np. na urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość kremu orzechowo-czekoladowego i zwinąć rogaliki.
Krok 5
5 min
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
Krok 6
20 min
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Krok 7
1 min
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rogaliki z czekoladą

Krok 1 z 7

Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść.

Rogaliki z czekoladą

Krok 2 z 7

Następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę.

Rogaliki z czekoladą

Krok 3 z 7

Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.

Rogaliki z czekoladą

Krok 4 z 7

Pociąć na trójkąty (np. na urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość kremu orzechowo-czekoladowego i zwinąć rogaliki.

Rogaliki z czekoladą

Krok 5 z 7

Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.

Rogaliki z czekoladą

Krok 6 z 7

Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

Rogaliki z czekoladą

Krok 7 z 7

Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Idealne nie tylko na tłusty czwartek! Rogaliki z czekoladą to świetny deser, który będzie ukoronowaniem popołudniowej kawy. Wspaniałe, czekoladowe nadzienie sprawi, że ciągle będziemy sięgać po kolejnego. Dodatek cukru waniliowego WINIARY nada rogalikom wyjątkowego aromatu i smaku. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika