Rogaliki z czekoladą
110min
Łatwy
2 łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
3 szklanek
Mąka pszenna
250 g
Margaryna
1 szklanka
Gęsta, kwaśna śmietana 18%
0.75 słoik
Nutella
.
Wartości odżywcze
Białko
2.23 g
Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
10.62 g
Wartość energetyczna
159 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
110 min
Krok 1
75 min
Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.
Krok 2
14 min
Pociąć na trójkąty (ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.
Krok 3
1 min
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
Krok 4
20 min
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Idealne nie tylko na tłusty czwartek! Rogaliki z czekoladą to świetny deser, który będzie ukoronowaniem popołudniowej kawy. Wspaniałe, czekoladowe nadzienie sprawi, że ciągle będziemy sięgać po kolejnego. Dodatek cukru waniliowego WINIARY nada rogalikom wyjątkowego aromatu i smaku. Pycha!
Komentarze 0