Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rogaliki z czekoladą

0
1 godz 50 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest iziona
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżeczek
1  łyżeczka
3  szklanek
Mąka pszenna
250  g
Margaryna
1  szklanka
Gęsta, kwaśna śmietana 18%
0.75  słoik
Nutella

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.23 g
Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
10.62 g
Wartość energetyczna
159 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
75 min
Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.
Krok 2
14 min
Pociąć na trójkąty (ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.
Krok 3
1 min
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
Krok 4
20 min
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Rogaliki z czekoladą

Krok 1 z 4

Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.

Rogaliki z czekoladą

Krok 2 z 4

Pociąć na trójkąty (ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.

Rogaliki z czekoladą

Krok 3 z 4

Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.

Rogaliki z czekoladą

Krok 4 z 4

Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Idealne nie tylko na tłusty czwartek! Rogaliki z czekoladą to świetny deser, który będzie ukoronowaniem popołudniowej kawy. Wspaniałe, czekoladowe nadzienie sprawi, że ciągle będziemy sięgać po kolejnego. Dodatek cukru waniliowego WINIARY nada rogalikom wyjątkowego aromatu i smaku. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha