Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka podane na ciepło, z delikatną słodyczą i smakowicie chrupiące w ustach... to propozycja kojarząca się z daniem idealnym na chłodne dni. Nie inaczej! Wypróbuj przepyszne i lekkie racuchy z płatków owsianych z jabłkami z dodatkiem rodzynek i Cukru wanilinowego WINIARY. Taka wersja dobrze nasyci i rozgrzeje pusty brzuch!
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
Krok 2
5 min
Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
Krok 3
10 min
Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 4
5 min
Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
Krok 5
10 min
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 6
5 min
Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7
2 min
Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
7
Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
Krok 2
z
7
Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
Krok 3
z
7
Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 4
z
7
Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
Krok 5
z
7
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 6
z
7
Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7
z
7
Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0