Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

(0)
47min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
15  dag
Płatki owsiane
180  ml
Mleko
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 
Jajko
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
2 
Jabłka
3  łyżek
Rodzynki
trochę
Sól
trochę
Olej
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.43 g
Węglowodany
9.02 g
Tłuszcze
1.54 g
Wartość energetyczna
50.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jabłka podane na ciepło, z delikatną słodyczą i smakowicie chrupiące w ustach... to propozycja kojarząca się z daniem idealnym na chłodne dni. Nie inaczej! Wypróbuj przepyszne i lekkie racuchy z płatków owsianych z jabłkami z dodatkiem rodzynek i Cukru wanilinowego WINIARY. Taka wersja dobrze nasyci i rozgrzeje pusty brzuch!

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
  • Krok 2

    5 min
    Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
  • Krok 3

    10 min
    Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
  • Krok 4

    5 min
    Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
  • Krok 5

    10 min
    Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
  • Krok 6

    5 min
    Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • Krok 7

    2 min
    Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.
Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 1 z 7

Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 2 z 7

Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 3 z 7

Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 4 z 7

Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 5 z 7

Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 6 z 7

Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Racuchy z płatków owsianych z jabłkami

Krok 7 z 7

Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

    Złociste racuchy z borówkami i jabłkami

    20 min Łatwy
  • Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    35 min Łatwy
  • Boczniaki panierowane

    Boczniaki panierowane

    28 min Łatwy
  • Pączki oponki

    Pączki oponki

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu