Racuchy z płatków owsianych z jabłkami
47min
Łatwy
2
łyżeczek
15
dag
Płatki owsiane
180
ml
Mleko
3
płaskich łyżek
Mąka pszenna
1
Jajko
1
łyżeczka
Soda oczyszczona
2
3
łyżek
Rodzynki
trochę
Sól
trochę
Olej
trochę
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
3.42 g
Węglowodany
17.18 g
Tłuszcze
2.28 g
Wartość energetyczna
99.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
Krok 2
5 min
Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
Krok 3
10 min
Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 4
5 min
Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
Krok 5
10 min
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 6
5 min
Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 7
2 min
Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.
Jabłka podane na ciepło, z delikatną słodyczą i smakowicie chrupiące w ustach... to propozycja kojarząca się z daniem idealnym na chłodne dni. Nie inaczej! Wypróbuj przepyszne i lekkie racuchy z płatków owsianych z jabłkami z dodatkiem rodzynek i Cukru wanilinowego WINIARY. Taka wersja dobrze nasyci i rozgrzeje pusty brzuch!
Komentarze 0