Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puszysty sernik to ciasto, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie świętowania rozmaitych okoliczności. Sernik przygotowany według naszego przepisu, do którego dodajemy Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, zasługuje na złoty medal, ale nam wystarczy Twoje zadowolenie! Proponujemy wykorzystanie serka o smaku morelowym do upieczenia puszystego sernika. Sernik proponujemy podawać na talerzyku udekorowanym listkiem świeżej mięty lub melisy. Ciasto możesz posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Przepis na puszysty sernik możesz wykorzystać także przy innych okazjach – urodzinach, imieninach lub spotkaniach w gronie przyjaciół.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
10 min
Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 2
10 min
Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
Krok 4
10 min
BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Krok 5
15 min
Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Krok 1
z
5
Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 2
z
5
Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
z
5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
Krok 4
z
5
BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Krok 5
z
5
Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1