Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Puszysty sernik
Dodaj do CookBook

Puszysty sernik

(0)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  kg
Twaróg sernikowy
2 
Jajko
6 
Żółtko
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Olej
3  szklanek
Mleko
6 
Białko
6  płaskich łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.9 g
Wartość energetyczna
250.3 kcal
Tłuszcze
16.3 g
Białko
7.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Puszysty sernik to ciasto, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie świętowania rozmaitych okoliczności. Sernik przygotowany według naszego przepisu, do którego dodajemy Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, zasługuje na złoty medal, ale nam wystarczy Twoje zadowolenie!

Proponujemy wykorzystanie serka o smaku morelowym do upieczenia puszystego sernika. Sernik proponujemy podawać na talerzyku udekorowanym listkiem świeżej mięty lub melisy. Ciasto możesz posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Przepis na puszysty sernik możesz wykorzystać także przy innych okazjach – urodzinach, imieninach lub spotkaniach w gronie przyjaciół.

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
  • Krok 2

    10 min
    Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 3

    50 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  • Krok 4

    10 min
    BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
  • Krok 5

    15 min
    Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Puszysty sernik

Krok 1 z 5

Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.

Puszysty sernik

Krok 2 z 5

Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Puszysty sernik

Krok 3 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.

Puszysty sernik

Krok 4 z 5

BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.

Puszysty sernik

Krok 5 z 5

Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

5

Aga

Krok 2 pani Beatko😀😀😀
Anonim (niezweryfikowany) 12/20/2023-01:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
5

Beata

A gdzie ser w tym serniku?
Anonim (niezweryfikowany) 11/06/2023-05:45 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/15/2024-02:39 CET
Beata, ser dodajemy w drugim kroku.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu