Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puszysty sernik

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1 kg
Twaróg sernikowy
2 
Jajko
6 
Żółtko
1 szklanka
Cukier
0.5 szklanka
Olej
3 szklanek
Mleko
6 
Białko
6 płaskich łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.91 g
Węglowodany
18.89 g
Tłuszcze
16.26 g
Wartość energetyczna
250.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
10 min
Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 2
10 min
Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
Krok 4
10 min
BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Krok 5
15 min
Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Puszysty sernik

Krok 1 z 5

Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.

Puszysty sernik

Krok 2 z 5

Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Puszysty sernik

Krok 3 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.

Puszysty sernik

Krok 4 z 5

BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.

Puszysty sernik

Krok 5 z 5

Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.


Puszysty sernik to ciasto, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie świętowania rozmaitych okoliczności. Sernik przygotowany według naszego przepisu, do którego dodajemy Budyń o smaku waniliowym bez dodatku cukru WINIARY, zasługuje na złoty medal, ale nam wystarczy Twoje zadowolenie!

Proponujemy wykorzystanie serka o smaku morelowym do upieczenia puszystego sernika. Sernik proponujemy podawać na talerzyku udekorowanym listkiem świeżej mięty lub melisy. Ciasto możesz posypać prażonymi płatkami migdałowymi.

Przepis na puszysty sernik możesz wykorzystać także przy innych okazjach – urodzinach, imieninach lub spotkaniach w gronie przyjaciół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika