Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oryginalny dodatek do smażonej ryby – puree ze szpinakiem. Ma piękny kolor i doskonały smak, bo ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem MAGGI, a następnie mielimy ze szpinakiem, duszonym ze szczypiorkiem na maśle. Dodajemy ciepłe mleko, doprawiamy do smaku i mieszamy krótko, aż będą masa będzie puszysta (gotowane ziemniaki mieszane za długo staną się gumowate). Puree ze szpinakiem wygląda bardzo dekoracyjnie, zwłaszcza jeśli uformujemy je ładnie np. kulkową łyżką lub chochelką i ozdobimy witkami szczypiorku lub gałązką natki.
Przygotowanie
54 min
Krok 1
5 min
Obierz ziemniaki.
Krok 2
20 min
Ugotuj je w wodzie z dodatkiem MAGGI.
Krok 3
15 min
Szpinak oczyść, umyj i włóż do rondla. Dodaj posiekany szczypiorek i masło. Duś 10 minut.
Krok 4
10 min
Ziemniaki odcedź i zmiel razem ze szpinakiem w maszynce do mięsa.
Krok 5
3 min
Dodaj mleko i przyprawy do smaku.
Krok 6
1 min
Puree szpinakowe świetnie pasuje jako dodatek do smażonej ryby.
Krok 1
z
6
Obierz ziemniaki.
Krok 2
z
6
Ugotuj je w wodzie z dodatkiem MAGGI.
Krok 3
z
6
Szpinak oczyść, umyj i włóż do rondla. Dodaj posiekany szczypiorek i masło. Duś 10 minut.
Krok 4
z
6
Ziemniaki odcedź i zmiel razem ze szpinakiem w maszynce do mięsa.
Krok 5
z
6
Dodaj mleko i przyprawy do smaku.
Krok 6
z
6
Puree szpinakowe świetnie pasuje jako dodatek do smażonej ryby.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0