Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puree z zielonego groszku

(1)
1 godz 36 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest radish
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  paczka
Groszek mrożony
3  łyżek
Masło
trochę
Tymianek
1 
Cebula
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.53 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
165.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
75 min
Groszek pozostaw do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
15 min
Na maśle zeszklij cebulę, a nastepnie dodaj rozmrożony groszek. Duś pod przykryciem kilkanaście minut, aż groszek będzie miękki. Przypraw dużą ilością soli i pieprzu.
Krok 3
5 min
Dodaj pozostałą część masła, wymieszaj i dobrze zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
1 min
Dobrze będzie także smakowało z dodatkiem świeżej szałwii. Podawaj jako dodatek warzywny do obiadu lub w formie alternatywy do puree ziemniaczanego.
Puree z zielonego groszku

Krok 1 z 4

Groszek pozostaw do całkowitego rozmrożenia.

Puree z zielonego groszku

Krok 2 z 4

Na maśle zeszklij cebulę, a nastepnie dodaj rozmrożony groszek. Duś pod przykryciem kilkanaście minut, aż groszek będzie miękki. Przypraw dużą ilością soli i pieprzu.

Puree z zielonego groszku

Krok 3 z 4

Dodaj pozostałą część masła, wymieszaj i dobrze zmiksuj na jednolitą masę.

Puree z zielonego groszku

Krok 4 z 4

Dobrze będzie także smakowało z dodatkiem świeżej szałwii. Podawaj jako dodatek warzywny do obiadu lub w formie alternatywy do puree ziemniaczanego.

Puree z zielonego groszku to dobra alternatywa dla puree ziemniaczanego, przy czym możesz podawać je nie tylko do obiadu, ale także na kanapkę. Puree z zielonego groszku ma niezwykle aksamitny smak, bo powstaje z połączenia groszku i roztopionego masła. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 03/19/2021 - 13:12 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha