Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree z zielonego groszku to dobra alternatywa dla puree ziemniaczanego, przy czym możesz podawać je nie tylko do obiadu, ale także na kanapkę. Puree z zielonego groszku ma niezwykle aksamitny smak, bo powstaje z połączenia groszku i roztopionego masła. Pycha!
Przygotowanie
96 min
Krok 1
75 min
Groszek pozostaw do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
15 min
Na maśle zeszklij cebulę, a nastepnie dodaj rozmrożony groszek. Duś pod przykryciem kilkanaście minut, aż groszek będzie miękki. Przypraw dużą ilością soli i pieprzu.
Krok 3
5 min
Dodaj pozostałą część masła, wymieszaj i dobrze zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
1 min
Dobrze będzie także smakowało z dodatkiem świeżej szałwii. Podawaj jako dodatek warzywny do obiadu lub w formie alternatywy do puree ziemniaczanego.
Krok 1
z
4
Groszek pozostaw do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
z
4
Na maśle zeszklij cebulę, a nastepnie dodaj rozmrożony groszek. Duś pod przykryciem kilkanaście minut, aż groszek będzie miękki. Przypraw dużą ilością soli i pieprzu.
Krok 3
z
4
Dodaj pozostałą część masła, wymieszaj i dobrze zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
z
4
Dobrze będzie także smakowało z dodatkiem świeżej szałwii. Podawaj jako dodatek warzywny do obiadu lub w formie alternatywy do puree ziemniaczanego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0