Puree z zielonego groszku
96min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.53 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
165.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
96 min
Krok 1
75 min
Groszek pozostaw do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
15 min
Na maśle zeszklij cebulę, a nastepnie dodaj rozmrożony groszek. Duś pod przykryciem kilkanaście minut, aż groszek będzie miękki. Przypraw dużą ilością soli i pieprzu.
Krok 3
5 min
Dodaj pozostałą część masła, wymieszaj i dobrze zmiksuj na jednolitą masę.
Krok 4
1 min
Dobrze będzie także smakowało z dodatkiem świeżej szałwii. Podawaj jako dodatek warzywny do obiadu lub w formie alternatywy do puree ziemniaczanego.
Puree z zielonego groszku to dobra alternatywa dla puree ziemniaczanego, przy czym możesz podawać je nie tylko do obiadu, ale także na kanapkę. Puree z zielonego groszku ma niezwykle aksamitny smak, bo powstaje z połączenia groszku i roztopionego masła. Pycha!
Komentarze 0