Pulpeciki drobiowe w sosie serowym
47min
Łatwy
5
łyżek
Kwaśna śmietana
500
g
Szynka mielona
2
Jajko
3
płaskich łyżek
Bułka tarta
2
g
Szczypiorek
2
kawałków
Liść laurowy
5
g
Ziele angielskie mielone
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
0 min
Sos cztery sery dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
Krok 2
5 min
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
5 min
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i szczypiorkiem.
Krok 4
5 min
Mięso dopraw solą, pieprzem i uformuj 12 pulpecików.
Krok 5
0 min
Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Wrzuć pulpeciki i gotuj 20 minut.
Krok 6
2 min
Pulpeciki wyjmij z wywaru i polej przygotowanym sosem.
Krok 7
1 min
Podawaj z ryżem.
Przedstawiamy Sos cztery sery Italia WINIARY w roli aromatycznej pierzynki dla pulpecików drobiowych! Podaj pełnowartościowy, smaczny i bardzo aromatyczny obiad i ciesz się radością wymalowaną na twarzach Twoich bliskich! Pulpeciki drobiowe w sosie serowym najpiękniej prezentują się z ryżem.
Komentarze 0