Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

(0)
47min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5  łyżek
Kwaśna śmietana
500  g
Szynka mielona
2 
Jajko
3  płaskich łyżek
Bułka tarta
2  g
Szczypiorek
2  kawałków
Liść laurowy
5  g
Ziele angielskie mielone
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
0 min
Sos cztery sery dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
Krok 2
5 min
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
5 min
Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i szczypiorkiem.
Krok 4
5 min
Mięso dopraw solą, pieprzem i uformuj 12 pulpecików.
Krok 5
0 min
Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Wrzuć pulpeciki i gotuj 20 minut.
Krok 6
2 min
Pulpeciki wyjmij z wywaru i polej przygotowanym sosem.
Krok 7
1 min
Podawaj z ryżem.
Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 1 z 7

Sos cztery sery dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 2 z 7

Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 3 z 7

Mięso połącz z jajkami, bułką tartą i szczypiorkiem.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 4 z 7

Mięso dopraw solą, pieprzem i uformuj 12 pulpecików.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 5 z 7

Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Wrzuć pulpeciki i gotuj 20 minut.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 6 z 7

Pulpeciki wyjmij z wywaru i polej przygotowanym sosem.

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

Krok 7 z 7

Podawaj z ryżem.

Przedstawiamy Sos cztery sery Italia WINIARY w roli aromatycznej pierzynki dla pulpecików drobiowych! Podaj pełnowartościowy, smaczny i bardzo aromatyczny obiad i ciesz się radością wymalowaną na twarzach Twoich bliskich! Pulpeciki drobiowe w sosie serowym najpiękniej prezentują się z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha