Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pulpeciki dietetyczne

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Jajko
1 
Pomidory
1 trochę
Pieprz czarny
600 g
Cielęcina mielona
3 płaskich łyżek
Pomidory z puszki krojone
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Mąka ziemniaczana
1 
Bułki, obiad, pszenica

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Cielęcinę zmiel w maszynce, połacz z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, dopraw do smaku.
Krok 2
10 min
Z masy mięsnej formuj kulki, ułóż na perforowanej wkładce nad garnkiem z wrzącą wodą (możesz na sicie), ugotuj na parze.
Krok 3
5 min
Kostkę rosołową rozpuść w 1/2 l wrzątku, dodaj koncentrat i pokrojony pomidor, podgotuj, zapraw mąką z mlekiem.
Krok 4
5 min
Pulpeciki ułóż w brytfannie, zalej przygotowanym sosem, wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.
Pulpeciki dietetyczne

Krok 1 z 4

Cielęcinę zmiel w maszynce, połacz z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, dopraw do smaku.

Pulpeciki dietetyczne

Krok 2 z 4

Z masy mięsnej formuj kulki, ułóż na perforowanej wkładce nad garnkiem z wrzącą wodą (możesz na sicie), ugotuj na parze.

Pulpeciki dietetyczne

Krok 3 z 4

Kostkę rosołową rozpuść w 1/2 l wrzątku, dodaj koncentrat i pokrojony pomidor, podgotuj, zapraw mąką z mlekiem.

Pulpeciki dietetyczne

Krok 4 z 4

Pulpeciki ułóż w brytfannie, zalej przygotowanym sosem, wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.

Problemy trawienne? Przestrzeganie ścisłej diety? Nie musisz rezygnować z potraw z mięsem! Doskonałym przykładem na lekkostrawny i sycący obiad są pulpeciki dietetyczne. Gotowane na parze, nie wchłaniają tłuszczów ze smażenia. Dietetyczne pulpety możemy zapiec z pomidorowym sosem na bazie Rosołu drobiowego Winiary. Pulpeciki polecamy podawać z porcją warzyw posypanych zdrowymi ziołami – bazylią i tymiankiem. Dla zaostrzenia smaku przypraw pulpety ostrą papryką lub czosnkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika