Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrąg z pieczarkami

0
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
300  g
Pieczarki
2 
Pstrąg
1  Płaska łyżka
Pietruszka
1  Płaska łyżka
Masło
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.03 g
Węglowodany
9.13 g
Tłuszcze
16.11 g
Wartość energetyczna
256.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą JARZYNKA i natką pietruszki.
Krok 2
5 min
Całe zawiń w folię aluminiową.
Krok 3
30 min
Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
Krok 4
5 min
Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.
Pstrąg z pieczarkami

Krok 1 z 5

Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą JARZYNKA i natką pietruszki.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 2 z 5

Całe zawiń w folię aluminiową.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 3 z 5

Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 4 z 5

Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 5 z 5

Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.

Na obiad lub lunch dla dwojga: prosty, pieczony w całości pstrąg z pieczarkami z patelni. Doprawiony smakowicie sokiem z cytryny, przyprawą JARZYNKA i natką. Można go podać z ziemniakami z wody lub z patelni, albo - na szybko - ze świeżą bagietką. Bardzo dekoracyjnie wygląda posypany z wierzchu siekanym jajkiem na twardo i ozdobiony gałązką natki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
22g / 32%
Węglowodany
9.1g / 13%
Tłuszcze
16.1g / 54%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika