MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Pstrąg z pieczarkami
50 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
54 16g / 54%
13 8.8g / 13%
33 21.9g / 33%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pstrąg z pieczarkami

(0)
50 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pieczarki
2 
Pstrąg
1  Płaska łyżka
Pietruszka
1  Płaska łyżka
Masło
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.89 g
Wartość energetyczna
255.09 kcal
Tłuszcze
16.08 g
Białko
21.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Na obiad lub lunch dla dwojga: prosty, pieczony w całości pstrąg z pieczarkami z patelni. Doprawiony smakowicie sokiem z cytryny, przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i natką. Można go podać z ziemniakami z wody lub z patelni, albo - na szybko - ze świeżą bagietką. Bardzo dekoracyjnie wygląda posypany z wierzchu siekanym jajkiem na twardo i ozdobiony gałązką natki.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i natką pietruszki.
  • Krok 2

    5 min
    Całe zawiń w folię aluminiową.
  • Krok 3

    30 min
    Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.
Pstrąg z pieczarkami

Krok 1 z 5

Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i natką pietruszki.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 2 z 5

Całe zawiń w folię aluminiową.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 3 z 5

Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 4 z 5

Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.

Pstrąg z pieczarkami

Krok 5 z 5

Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite