Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki z farszem serowym

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Śmietana 12%
2 
Polędwica wieprzowa
100 g
Pieczarki
100 g
Ser pleśniowy
1 łyżka
Szczypiorek
3 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.19 g
Tłuszcze
36.54 g
Wartość energetyczna
796.4 kcal
Białko
104.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.
Krok 3
5 min
Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.
Krok 4
10 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.
Krok 5
5 min
Sos borowikowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.
Krok 6
3 min
Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z Sosem borowikowym.
Polędwiczki z farszem serowym

Krok 1 z 6

Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 3 z 6

Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 5 z 6

Sos borowikowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 6 z 6

Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z Sosem borowikowym.

Mamy pomysł na polędwiczki – faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym, z dodatkiem szczypiorku. Mięso przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do dania wykorzystaj aromatyczny Sos borowikowy wykwintny Popisowy WINIARY i dodaj do niego śmietankę. Polędwiczki z farszem serowym do doskonała propozycja na obiad, także na specjalne okazje. Podawaj pokrojone ukośnie, z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika