Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki z farszem serowym

0
1 godz 3 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  ml
Śmietanka 12%
2 
Polędwiczki
100  g
Pieczarki
100  g
Ser pleśniowy
1  łyżka
Szczypiorek
3  łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
104.48 g
Węglowodany
2.19 g
Tłuszcze
36.54 g
Wartość energetyczna
796.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.
Krok 3
25 min
Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.
Krok 4
10 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.
Krok 5
5 min
Sos borowikowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.
Krok 6
3 min
Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z Sosem borowikowym.
Polędwiczki z farszem serowym

Krok 1 z 6

Polędwiczki natnij wzdłuż, lekko rozbij. Dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w paseczki, połącz z serem pleśniowym i szczypiorkiem.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 3 z 6

Polędwiczki posmaruj farszem, zwiń i zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piez 10 minut.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 5 z 6

Sos borowikowy WINIARY przygotuj z dodatkiem śmietanki. Zawartość torebki dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty, często mieszając.

Polędwiczki z farszem serowym

Krok 6 z 6

Polędwiczki pokrój ukośnie i podaj z Sosem borowikowym.

Mamy pomysł na polędwiczki – faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym, z dodatkiem szczypiorku. Mięso przypraw dodatkowo Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do dania wykorzystaj aromatyczny Sos borowikowy wykwintny Popisowy WINIARY i dodaj do niego śmietankę. Polędwiczki z farszem serowym do doskonała propozycja na obiad, także na specjalne okazje. Podawaj pokrojone ukośnie, z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
104.5g / 56%
Węglowodany
2.2g / 1%
Tłuszcze
36.5g / 43%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika