Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki w sosie orzechowym

0
39 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
2 łyżek
Masło orzechowe
2 
Polędwica wieprzowa
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
98.81 g
Wartość energetyczna
711.59 kcal
Węglowodany
2.64 g
Tłuszcze
31.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

39 min
Krok 1
22 min
Polędwiczki oprósz solą, pieprzem i papryką. Usmaż z obu stron na oleju (ok. 15–20 minut).
Krok 2
7 min
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Krok 3
5 min
Pod koniec gotowania dodaj masło orzechowe, dokładnie rozmieszaj.
Krok 4
5 min
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry, polej sosem. Podawaj z makaronem muszelki i gotowanymi warzywami.
Polędwiczki w sosie orzechowym

Krok 1 z 4

Polędwiczki oprósz solą, pieprzem i papryką. Usmaż z obu stron na oleju (ok. 15–20 minut).

Polędwiczki w sosie orzechowym

Krok 2 z 4

Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Polędwiczki w sosie orzechowym

Krok 3 z 4

Pod koniec gotowania dodaj masło orzechowe, dokładnie rozmieszaj.

Polędwiczki w sosie orzechowym

Krok 4 z 4

Polędwiczki pokrój w ukośne plastry, polej sosem. Podawaj z makaronem muszelki i gotowanymi warzywami.

Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie orzechowym to niebanalna propozycja na domowy obiad. Są nie tylko pyszne, lecz także proste i szybkie - można je przygotować w pół godziny. Wystarczy usmażyć polędwiczki i polać je Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY z dodatkiem masła orzechowego. Jeśli mamy ochotę, do sosu możemy dodać także ulubionych orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych), na przykład lekko podprażonych na patelni. Takie polędwiczki świetnie smakują z makaronem muszelki i gotowanymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika