Polędwiczki z indyka na ostro
64min
Łatwy
1 trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
2 łyżeczek
40 dag
Indyk polędwiczka
250 ml
Mleko
0.75 łyżeczka
Papryka ostra
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
23.53 g
Węglowodany
36.98 g
Tłuszcze
10.42 g
Wartość energetyczna
328.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
64 min
Krok 1
40 min
Polędwiczki kroimy na cienki płaty. Do miseczki wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i ostrą, maggi, jarzynkę i pieprz - roztrzepujemy. Polędwiczki moczymy w mleku przez około 30 minut.
Krok 2
5 min
Do pojemnika z zamknięciem przesypujemy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia - mieszamy,
Krok 3
4 min
Następnie polędwiczki przekładamy do mąki, zamykamy pojemnik i potrząsamy by mięso dokładnie się opanierowało.
Krok 4
4 min
Polędwiczki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 2 minuty z każdej strony.
Krok 5
10 min
Wyciągamy polędwiczki z tłuszczu, przekładamy polędwiczki na blachę do piekarnika i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut
Krok 6
1 min
Podajemy na ciepło.
Polędwiczki z indyka na ostro to przepis na smakowity obiad z indykiem w roli głównej. Delikatne polędwiczki nabiorą pikantnego aromatu dzięki marynacie z papryki i Przyprawy JARZYNKA WINIARY. Panierka na polędwiczkach będzie delikatnie spulchniona, ponieważ do mąki dodajemy odrobinę Proszku do pieczenia WINIARY. Mięso jest aromatyczne i wyśmienicie smakuje z dodatkiem warzyw i frytek.
Komentarze 0