Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki z indyka na ostro

0
64min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
40 dag
Indyk polędwiczka
250 ml
Mleko
0.75 łyżeczka
Papryka ostra
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól
1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.53 g
Węglowodany
36.98 g
Tłuszcze
10.42 g
Wartość energetyczna
328.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
40 min
Polędwiczki kroimy na cienki płaty. Do miseczki wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i ostrą, maggi, jarzynkę i pieprz - roztrzepujemy. Polędwiczki moczymy w mleku przez około 30 minut.
Krok 2
5 min
Do pojemnika z zamknięciem przesypujemy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia - mieszamy,
Krok 3
4 min
Następnie polędwiczki przekładamy do mąki, zamykamy pojemnik i potrząsamy by mięso dokładnie się opanierowało.
Krok 4
4 min
Polędwiczki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 2 minuty z każdej strony.
Krok 5
10 min
Wyciągamy polędwiczki z tłuszczu, przekładamy polędwiczki na blachę do piekarnika i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut
Krok 6
1 min
Podajemy na ciepło.
Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 1 z 6

Polędwiczki kroimy na cienki płaty. Do miseczki wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i ostrą, maggi, jarzynkę i pieprz - roztrzepujemy. Polędwiczki moczymy w mleku przez około 30 minut.

Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 2 z 6

Do pojemnika z zamknięciem przesypujemy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia - mieszamy,

Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 3 z 6

Następnie polędwiczki przekładamy do mąki, zamykamy pojemnik i potrząsamy by mięso dokładnie się opanierowało.

Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 4 z 6

Polędwiczki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 2 minuty z każdej strony.

Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 5 z 6

Wyciągamy polędwiczki z tłuszczu, przekładamy polędwiczki na blachę do piekarnika i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut

Polędwiczki z indyka na ostro

Krok 6 z 6

Podajemy na ciepło.

Polędwiczki z indyka na ostro to przepis na smakowity obiad z indykiem w roli głównej. Delikatne polędwiczki nabiorą pikantnego aromatu dzięki marynacie z papryki i Przyprawy JARZYNKA WINIARY. Panierka na polędwiczkach będzie delikatnie spulchniona, ponieważ do mąki dodajemy odrobinę Proszku do pieczenia WINIARY. Mięso jest aromatyczne i wyśmienicie smakuje z dodatkiem warzyw i frytek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika