Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Kwaśna śmietana
2 
Schab wieprzowy bez kości
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.11 g
Węglowodany
1.11 g
Tłuszcze
12.01 g
Wartość energetyczna
181.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki oczyść z błon, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
0 min
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na dużym ogniu ze wszystkich stron przez 5-6 minut.
Krok 3
0 min
Polędwiczki przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10 minut.
Krok 4
5 min
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
Krok 5
0 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
Krok 6
5 min
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Krok 7
5 min
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i polej sosem. Podawaj z makaronem penne.
Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 1 z 7

Polędwiczki oczyść z błon, posyp solą i pieprzem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 2 z 7

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na dużym ogniu ze wszystkich stron przez 5-6 minut.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 3 z 7

Polędwiczki przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10 minut.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 4 z 7

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 5 z 7

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 6 z 7

Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Krok 7 z 7

Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i polej sosem. Podawaj z makaronem penne.

Delikatne polędwiczki wieprzowe w Sosie Italia serowo-pieczarkowym - szybko obsmażane, krótko opiekane, ładnie pokrojone i raz-dwa podawane - najlepiej z makaronem penne, na pyszny domowy obiad. Całość można udekorować gałązką pietruszki, a w osobnych miseczkach zaserwować sałatę z lekkim sosem, mizerię lub sałatkę z pomidorów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika