Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziarenka Smaku wymieszaj z oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, tymiankiem i oregano.
Polędwice pozbaw błonek. Zrób w każdej otwór długim cienkim nożem i nadziej suszonymi pomidorami. Natrzyj wcześniej przygotowaną mieszanką przypraw.
Odstaw mięso na godzinę.
Rozgrzej olej na patelni i smaż mięso około 10 minut – po 5 minut z każdej strony.
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Włóż polędwice do rozgrzanego piekarnika i piecz jeszcze 20 minut. Podawaj na ciepło lub zimno jako wędlinę na chleb.