Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica w curry i śmietanie

0
170 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 porcji
Schab wieprzowy bez kości
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Curry
0.5 łyżeczka
Kolendra
1 łyżeczka
Słodka papryka
180 g
Kwaśna śmietana
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

170 min
Krok 1
5 min
Mięso natrzeć wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Krok 2
1 min
Mięso kłaść na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 3
1 min
Mięso zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
1 min
Jak mięso będzie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 5-10 minut.
Krok 5
5 min
Mięso kroić na porcje, podawać z sosem.
Polędwica w curry i śmietanie

Krok 1 z 5

Mięso natrzeć wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 2 z 5

Mięso kłaść na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 3 z 5

Mięso zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 4 z 5

Jak mięso będzie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 5-10 minut.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 5 z 5

Mięso kroić na porcje, podawać z sosem.

Polędwica wieprzowa jest rodzajem mięsa, które świetnie komponuje się z czosnkiem i przyprawami. Dlatego przed duszeniem mięsa dobrze jest natrzeć je dodatkami i włożyć do lodówki na dwie godziny dla przegryzienia się smaków. Sprawdź, jak prezentuje się polędwica w curry i śmietanie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika