Polędwica w curry i śmietanie
170min
Łatwy
50 porcji
Schab wieprzowy bez kości
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Curry
0.5 łyżeczka
Kolendra
1 łyżeczka
Słodka papryka
180 g
Kwaśna śmietana
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
2 płaskich łyżek
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
170 min
Krok 1
5 min
Mięso natrzeć wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Krok 2
1 min
Mięso kłaść na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 3
1 min
Mięso zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
1 min
Jak mięso będzie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 5-10 minut.
Krok 5
5 min
Mięso kroić na porcje, podawać z sosem.
Polędwica wieprzowa jest rodzajem mięsa, które świetnie komponuje się z czosnkiem i przyprawami. Dlatego przed duszeniem mięsa dobrze jest natrzeć je dodatkami i włożyć do lodówki na dwie godziny dla przegryzienia się smaków. Sprawdź, jak prezentuje się polędwica w curry i śmietanie.
Komentarze 0