Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica w curry i śmietanie

(0)
2 godz 50 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Schab wieprzowy bez kości
2  ząbków
1  łyżeczka
Curry
0.5  łyżeczka
Kolendra
1  łyżeczka
Słodka papryka
180  g
Kwaśna śmietana
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
2  płaskich łyżek
Przyprawa do mięs

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

170 min
Krok 1
120 min
Mięso natrzyj wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Krok 2
10 min
Mięso kładź na rozgrzany olej, zrumień z każdej strony.
Krok 3
30 min
Mięso zalej 2 szklankami wody i duś pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
Kiedy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę i duś jeszcze 5-10 minut.
Krok 5
5 min
Mięso pokrój na porcje, podawaj z sosem.
Polędwica w curry i śmietanie

Krok 1 z 5

Mięso natrzyj wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 2 z 5

Mięso kładź na rozgrzany olej, zrumień z każdej strony.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 3 z 5

Mięso zalej 2 szklankami wody i duś pod przykryciem do miękkości.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 4 z 5

Kiedy mięso będzie miękkie, wlej śmietanę i duś jeszcze 5-10 minut.

Polędwica w curry i śmietanie

Krok 5 z 5

Mięso pokrój na porcje, podawaj z sosem.

Polędwica wieprzowa to mięso, które świetnie komponuje się z czosnkiem i przyprawami. Z tego względu przed duszeniem mięsa dobrze jest natrzeć je dodatkami i włożyć do lodówki na dwie godziny dla przegryzienia się smaków. Sprawdź, jak prezentuje się polędwica w curry i śmietanie i przygotuj ją według naszego przepisu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha