Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwica pieczona w musztardzie na ostro to świetny pomysł na aromatyczne domowe mięsko. Przepis jest niezwykle prosty a czas na przygotowanie marynaty to zaledwie kilka minut! Pieczona polędwica to doskonała alternatywa do wędlin ze sklepu. Wypróbuj propozycję na polędwice z musztardowej marynacie i ciesz się pysznym smakiem wybornego mięska.
Przygotowanie
1495 min
Krok 1
1450 min
Polędwicę umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć solą morską, papryką ostrą oraz pieprzem. Wysmarować musztardą. Przyprawy wklepać w polędwicę. Zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
40 min
Po tym czasie zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podlać bulionem. Piec przez około 30-40 minut. Upieczone mięso wyjąć i wystudzić.
Krok 3
5 min
Pokroić w plastry i podawać na zimno.
Krok 1
z
3
Polędwicę umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć solą morską, papryką ostrą oraz pieprzem. Wysmarować musztardą. Przyprawy wklepać w polędwicę. Zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
z
3
Po tym czasie zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podlać bulionem. Piec przez około 30-40 minut. Upieczone mięso wyjąć i wystudzić.
Krok 3
z
3
Pokroić w plastry i podawać na zimno.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0