Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

0
1495 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Polędwiczki wieprzowe
3 łyżek
Musztarda sarepska
1 łyżeczka
Papryka Ostra
1 trochę
Sól morska
1 trochę
Pieprz
50 ml
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.53 g
Węglowodany
1.29 g
Tłuszcze
13.03 g
Wartość energetyczna
148.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1495 min
Krok 1
1450 min
Polędwicę umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć solą morską, papryką ostrą oraz pieprzem. Wysmarować musztardą. Przyprawy wklepać w polędwicę. Zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
40 min
Po tym czasie zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podlać bulionem. Piec przez około 30-40 minut. Upieczone mięso wyjąć i wystudzić.
Krok 3
5 min
Pokroić w plastry i podawać na zimno.
Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

Krok 1 z 3

Polędwicę umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć solą morską, papryką ostrą oraz pieprzem. Wysmarować musztardą. Przyprawy wklepać w polędwicę. Zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.

Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

Krok 2 z 3

Po tym czasie zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podlać bulionem. Piec przez około 30-40 minut. Upieczone mięso wyjąć i wystudzić.

Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

Krok 3 z 3

Pokroić w plastry i podawać na zimno.

Polędwica pieczona w musztardzie na ostro to świetny pomysł na aromatyczne domowe mięsko. Przepis jest niezwykle prosty a czas na przygotowanie marynaty to zaledwie kilka minut! Pieczona polędwica to doskonała alternatywa do wędlin ze sklepu. Wypróbuj propozycję na polędwice z musztardowej marynacie i ciesz się pysznym smakiem wybornego mięska.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika