Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwica pieczona w czosnku

0
245 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Polędwica wieprzowa
4 ząbków
Czosnek
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
97.32 g
Węglowodany
1.95 g
Tłuszcze
25 g
Wartość energetyczna
647.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

245 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową.
Krok 2
180 min
Tak przygotowaną polędwiczkę odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
50 min
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
Krok 4
5 min
Pokroić i podawać.
Polędwica pieczona w czosnku

Krok 1 z 4

Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową.

Polędwica pieczona w czosnku

Krok 2 z 4

Tak przygotowaną polędwiczkę odstawić na kilka godzin do lodówki.

Polędwica pieczona w czosnku

Krok 3 z 4

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.

Polędwica pieczona w czosnku

Krok 4 z 4

Pokroić i podawać.

Polędwica pieczona w czosnku z dodatkiem ziemniaków lub batatów idealnie sprawdzi się na obiad w rodzinnej atmosferze, a po wystudzeniu wspaniale nada się na kanapki z dodatkiem świeżej sałaty i pomidora.
Danie wykonasz z łatwością, wystarczy natrzeć mięso aromatycznymi przyprawami, aby po upieczeniu rozkoszować się soczystą polędwicą pieczoną w czosnku
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika