Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Podpłomyk

Podpłomyk

(4)
45min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Mąka pszenna
1  szklanka
Woda
1  szczypta
Sól
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sezam
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.59 g
Węglowodany
44.06 g
Tłuszcze
7.36 g
Wartość energetyczna
260.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miski wsyp mąkę. Dodaj sól oraz wodę. Całość wymieszaj widelcem. Jeżeli chcesz dodać oliwę lub przyprawy, zrób to teraz.
  • Krok 2

    10 min
    Kiedy ciasto się połączy, zagnieć je. Gotowe ciasto uformuj w kule, przykryj folią i odstaw na 10 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Po tym czasie ciasto podziel na kulki i każdą rozwałkuj na cienki placek.
  • Krok 4

    10 min
    Podpłomyk smaż na suchej patelni, na średniej mocy. Kiedy zobaczysz, że ciasto zaczyna robić się jasne, a na jego powierzchni pojawiają się bąbelki powietrza, przewróć podpłomyk na drugą stronę. Na placku mogą się pojawić małe ślady przypalenia.
  • Krok 5

    10 min
    Aby z podpłomyka zrobić pizzę, należy upieczony placek posmarować wybranym sosem pomidorowym oraz posypać serem. Na wierzchu ułóż dodatki i ewentualnie posyp placek przyprawami. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez ok. 5-10 minut lub zapiecz na grillu.
Podpłomyk

Krok 1 z 5

Do miski wsyp mąkę. Dodaj sól oraz wodę. Całość wymieszaj widelcem. Jeżeli chcesz dodać oliwę lub przyprawy, zrób to teraz.

Podpłomyk

Krok 2 z 5

Kiedy ciasto się połączy, zagnieć je. Gotowe ciasto uformuj w kule, przykryj folią i odstaw na 10 minut.

Podpłomyk

Krok 3 z 5

Po tym czasie ciasto podziel na kulki i każdą rozwałkuj na cienki placek.

Podpłomyk

Krok 4 z 5

Podpłomyk smaż na suchej patelni, na średniej mocy. Kiedy zobaczysz, że ciasto zaczyna robić się jasne, a na jego powierzchni pojawiają się bąbelki powietrza, przewróć podpłomyk na drugą stronę. Na placku mogą się pojawić małe ślady przypalenia.

Podpłomyk

Krok 5 z 5

Aby z podpłomyka zrobić pizzę, należy upieczony placek posmarować wybranym sosem pomidorowym oraz posypać serem. Na wierzchu ułóż dodatki i ewentualnie posyp placek przyprawami. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez ok. 5-10 minut lub zapiecz na grillu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Msbl

Oszustwo 0 gwiazdek!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Calzone

    Calzone

    2 godz 50 min Średni
  • Mini burgery z domowymi bułkami

    Mini burgery z domowymi bułkami

    2 godz 30 min Łatwy
  • Fajitas z kurczakiem

    Fajitas z kurczakiem

    1 godz 15 min Łatwy
  • Chałka orzechowa z kruszonką

    Chałka orzechowa z kruszonką

    2 godz 3 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu