Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Podpłomyki
Dodaj do CookBook

Podpłomyki

(0)
1 godz 25 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Mąka pszenna
7  g
Drożdże suszone
1  łyżeczka
Sól
1 
Dymka
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
82 g
Wartość energetyczna
407.1 kcal
Tłuszcze
5 g
Białko
15.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Te drożdżowe podpłomyki mają wyjątkowy smak i aromat, bo do ciasta dodajemy drobniutko pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem. Wyrośnięte ciasto, rozwałkowane na płaskie placki, smaży się na grillowej (lub teflonowej) suchej patelni. Podpłomyki można zajadać solo lub z podawać z czym kto lubi: z gorącym czerwonym barszczem lub żurkiem, z grillowanymi warzywami lub porcją mięsa z rusztu.

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, cebulkę ze szczypiorkiem, wlej 300 ml ciepłej wody i olej.
  • Krok 2

    5 min
    Wyrób dobrze ciasto, przełóż na stolnicę i ugniataj przez 5 minut.
  • Krok 3

    30 min
    Przełóż ciasto do miski, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
  • Krok 4

    20 min
    Ciasto jeszcze raz wyrób podsypując mąką. Podziel na 16 porcji i każdą rozwałkuj na 15 cm.
  • Krok 5

    20 min
    Rozgrzej patelnię, najlepiej grillową i smaż kolejno po 1 minucie z każdej strony.
Podpłomyki

Krok 1 z 5

Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, cebulkę ze szczypiorkiem, wlej 300 ml ciepłej wody i olej.

Podpłomyki

Krok 2 z 5

Wyrób dobrze ciasto, przełóż na stolnicę i ugniataj przez 5 minut.

Podpłomyki

Krok 3 z 5

Przełóż ciasto do miski, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.

Podpłomyki

Krok 4 z 5

Ciasto jeszcze raz wyrób podsypując mąką. Podziel na 16 porcji i każdą rozwałkuj na 15 cm.

Podpłomyki

Krok 5 z 5

Rozgrzej patelnię, najlepiej grillową i smaż kolejno po 1 minucie z każdej strony.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Podpłomyki z grillowanymi warzywami i szaszłykiem z klopsików Garden Gourmet

    Podpłomyki z grillowanymi warzywami i szaszłykiem z klopsików Garden Gourmet

    32 min Średni
  • Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

    Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

    30 min Łatwy
  • Grillowane proziaki (podpłomyki) z grillowanymi boczniakami i malinowym BBQ

    Grillowane proziaki (podpłomyki) z grillowanymi boczniakami i malinowym BBQ

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu