Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

(0)
30min
Łatwy
Autorem przepisu jest BASIAT

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos Curry WINIARY
200  g
Soczewica czarna beluga
110  g
Kapusta czerwona
30  g
Twaróg półtłusty
trochę
Ocet
20  g
Dymka
0.5  łyżeczka
Natka pietruszki
trochę
Sól
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
1  opakowanie
Drożdże suszone
50  ml
Woda
0.5  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.02 g
Węglowodany
62.28 g
Tłuszcze
25.25 g
Wartość energetyczna
579.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    20 min
    Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.
  • Krok 2

    10 min
    Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!
Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

Krok 1 z 2

Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.

Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

Krok 2 z 2

Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Curry
  • Grill
  • Kanapki
  • Obiad
  • Sałatka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Knedle z truskawkami z ciasta twarogowego

    Knedle z truskawkami z ciasta twarogowego

    28 min Łatwy
  • Calzone

    Calzone

    2 godz 50 min Średni
  • Gruziński chleb z serem – chaczapuri po adżarsku

    Gruziński chleb z serem – chaczapuri po adżarsku

    3 godz 50 min Łatwy
  • Naleśniki zapiekane z mozzarellą

    Naleśniki zapiekane z mozzarellą

    2 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu