Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY
Dodaj do CookBook

Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest BASIAT
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos Curry WINIARY
200  g
Soczewica czarna beluga
110  g
Kapusta czerwona
30  g
Twaróg półtłusty
trochę
Ocet
20  g
Dymka
0.5  łyżeczka
Natka pietruszki
trochę
Sól
2  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
1  opakowanie
Drożdże suszone
50  ml
Woda
0.5  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
62.3 g
Wartość energetyczna
579.4 kcal
Tłuszcze
25.2 g
Białko
23 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    20 min
    Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.
  • Krok 2

    10 min
    Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!
Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

Krok 1 z 2

Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.

Grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY

Krok 2 z 2

Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Curry
  • Grill
  • Kanapki
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowane bułeczki bao z wędzonym serem kozim

    Grillowane bułeczki bao z wędzonym serem kozim

    10 min Łatwy
  • Grillowane krążki kukurydzy

    Grillowane krążki kukurydzy

    36 min Łatwy
  • Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    44 min Łatwy
  • Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

    Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu