Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placuszki kakaowe wyglądem przypominają nieco słynne amerykańskie pancakesy. W tych jednak wyczuwalny jest aromat i smak czekolady, który sprawia, że placki są pyszne bez konieczności dodawania do nich dżemu czy syropu klonowego. Dzieci będą zachwycone! Smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Wszystkie składniki zmiksować.
Krok 2
10 min
Smażyć na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu, z obu stron. Gdy pojawiają się pęcherzyki powietrza, przekręcamy na drugą stronę placuszek.
Krok 1
z
2
Wszystkie składniki zmiksować.
Krok 2
z
2
Smażyć na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu, z obu stron. Gdy pojawiają się pęcherzyki powietrza, przekręcamy na drugą stronę placuszek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Aaaa
Przypominają raczej podeszwę kapcia niż amerykańskie placuszki. Nie są w ogóle pulchne.
Komentarze 1