Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

(0)
16min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest konto usunięte
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Jabłka
trochę
Cynamon
1 
Jajko
250  ml
Jogurt naturalny
3  czubatych łyżek
Mąka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.26 g
Węglowodany
28.13 g
Tłuszcze
6.7 g
Wartość energetyczna
206.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybkie danie, które zachwyci podczas śniadania, czy kolacji szczególnie najmłodsze pokolenie. Puszyste placuszki jogurtowe z jabłkami to świetne urozmaicenie posiłków w ciągu dnia. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym lub z dodatkiem świeżych truskawek czy bitej śmietany. Przygotuj już dziś pyszne placuszki jogurtowe z jabłkami!

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.
  • Krok 2

    5 min
    Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).
  • Krok 3

    5 min
    Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.
  • Krok 4

    1 min
    Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.
Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 1 z 4

Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 2 z 4

Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 3 z 4

Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 4 z 4

Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Marzena

Nie polecam przepisu. Placki wychodza surowe. Zle proporcje w przepisie.

Winiary
Expert

Upewnij się, że łyżki są czubate. Jeśli chcesz, smaż chwilę dłużej.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone pierożki z jabłkami

    1 godz 45 min Łatwy
  • Klimandżaro

    1 godz 13 min Łatwy
  • Surówka z białej rzodkwi

    20 min Łatwy
  • Sernik z jogurtów greckich

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu