Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

0
16 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Jabłka
1 trochę
Cynamon
1 
Jajko
250 ml
Jogurt naturalny
3 łyżek
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.88 g
Węglowodany
32.7 g
Tłuszcze
6.76 g
Wartość energetyczna
228.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
5 min
Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.
Krok 2
5 min
Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).
Krok 3
5 min
Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.
Krok 4
1 min
Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.
Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 1 z 4

Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 2 z 4

Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 3 z 4

Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 4 z 4

Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.

Szybkie danie, które zachwyci podczas śniadania, czy kolacji szczególnie najmłodsze pokolenie. Puszyste placuszki jogurtowe z jabłkami to świetne urozmaicenie posiłków w ciągu dnia. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym lub z dodatkiem świeżych truskawek czy bitej śmietany. Przygotuj już dziś pyszne placuszki jogurtowe z jabłkami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika