Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

(0)
16min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest konto usunięte

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Jabłka
trochę
Cynamon
1 
Jajko
250  ml
Jogurt naturalny
3  czubatych łyżek
Mąka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.26 g
Węglowodany
28.13 g
Tłuszcze
6.7 g
Wartość energetyczna
206.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybkie danie, które zachwyci podczas śniadania, czy kolacji szczególnie najmłodsze pokolenie. Puszyste placuszki jogurtowe z jabłkami to świetne urozmaicenie posiłków w ciągu dnia. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym lub z dodatkiem świeżych truskawek czy bitej śmietany. Przygotuj już dziś pyszne placuszki jogurtowe z jabłkami!

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.
  • Krok 2

    5 min
    Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).
  • Krok 3

    5 min
    Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.
  • Krok 4

    1 min
    Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.
Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 1 z 4

Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 2 z 4

Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 3 z 4

Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.

Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Krok 4 z 4

Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Marzena

Nie polecam przepisu. Placki wychodza surowe. Zle proporcje w przepisie.

Winiary
Expert

Upewnij się, że łyżki są czubate. Jeśli chcesz, smaż chwilę dłużej.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone pierożki z jabłkami

    Pieczone pierożki z jabłkami

    1 godz 45 min Łatwy
  • Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką

    Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką

    1 godz 55 min Łatwy
  • Klimandżaro

    Klimandżaro

    1 godz 13 min Łatwy
  • Sernik z jogurtów greckich

    Sernik z jogurtów greckich

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu