Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chrupiący domowy smakołyk na deser: placek orzechowy snickers. Chrupkie, miodowe ciasto, zapieczone z orzechami prażonymi w maśle i miodzie, przyjemnie kontrastuje z delikatną masą na Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, z nutką Cukru wanilinowego i alkoholu. Placek orzechowy snickers każdy może przyrządzić z dodatkiem ulubionych orzechów: arachidowych, włoskich lub laskowych.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
15 min
Orzechy pokrój i wszystkie składniki masy orzechowej upraż na małym ogniu 5-10 min.
Krok 2
10 min
W mleku rozpuść miód i sodę, resztę składników wymieszaj, wyrób ciasto i podziel na 2 części.
Krok 3
5 min
Obie części wyłóż na blaszkę, na jedną nałóż masę orzechową (nakładaj ciepłą masę).
Krok 4
20 min
Oba placki piecz do zarumienienia, około 20 min.
Krok 5
10 min
Ugotuj budynie (wymieszane z żółtkami) w mleku (budyń ma być gęsty).
Krok 6
5 min
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, następnie dodawaj po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec dodaj alkohol.
Krok 7
5 min
Tak przygotowaną masą przełóż upieczone placki.
Krok 1
z
7
Składniki:
Masło, Miód, Orzechy
Orzechy pokrój i wszystkie składniki masy orzechowej upraż na małym ogniu 5-10 min.
Komentarze 1