Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

0
25min
Łatwy

Składniki

-
4 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Pierś Z Kurczaka
3 łyżeczek
Słodka papryka
1 łyżeczka
Kardamon
1 trochę
Sól
1 szczypta
Pieprz biały
150 g
Płatki kukurydziane
2 
Jajko
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.15 g
Węglowodany
34.37 g
Tłuszcze
7.13 g
Wartość energetyczna
313.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Pierś umyć i pokroić w paseczki. Obsypać je czerwoną papryką, kardamonem, solą i białym pieprzem.
Krok 2
5 min
Płatki kukurydziane skruszyć. Doprawione paski mięsa, obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych .
Krok 3
10 min
Smażyć na oliwie z oliwek na rumiano-złotawy kolor.
Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Krok 1 z 3

Pierś umyć i pokroić w paseczki. Obsypać je czerwoną papryką, kardamonem, solą i białym pieprzem.

Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Krok 2 z 3

Płatki kukurydziane skruszyć. Doprawione paski mięsa, obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych .

Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Krok 3 z 3

Smażyć na oliwie z oliwek na rumiano-złotawy kolor.

Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych to propozycja dla fanów mięsnych potraw, ale w nowym wydaniu! Jeśli znudziła ci się smażona pierś kurczaka, wypróbuj przepis na chrupiące paseczki panierowane w płatkach kukurydzianych. Mięso obtoczone w pokruszonych płatkach i podsmażone na oliwie będzie delikatne, chrupiące i naprawdę pyszne. Dopełnieniem dania będą ziemniaki lub kasza i ulubiony zestaw surówek, np. z marchewki lub białej rzodkwi.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
27.2g / 36%
Węglowodany
34.4g / 44%
Tłuszcze
7.1g / 20%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika