Pierś kurczaka z niespodzianką
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
36.74 g
Węglowodany
1.02 g
Tłuszcze
8.43 g
Wartość energetyczna
235.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
10 min
Włóż do niej po plastrze sera i pomidora. Aby całość lepiej się trzymała, możesz spiąć pierś patyczkiem.
Krok 3
5 min
Umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
2 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy patelnie Tefal. Zmniejsz moc kuchenki o połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
3 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
Krok 6
2 min
Podaj z ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki z jabłkiem.
Niezawodny Pomysł na... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami pomoże nam przygotować pyszną pierś kurczaka z niespodzianką. W "kieszonkach", wyciętych w mięsie, ukryjemy plastry żółtego sera i pomidora, a potem usmażymy porcje mięsa na patelni bez dodawania tłuszczu, zawinięte w pergamin. Podajemy przekrojone ukośnie, z młodymi ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka, albo z ryżem i zieloną sałatą ze śmietaną.
Komentarze 0