Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierś kurczaka z mozzarellą

Pierś kurczaka z mozzarellą

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
100  g
Mozzarella
1 
Ogórki marynowane
600  g
Pierś z kurczaka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
38.89 g
Węglowodany
0.79 g
Tłuszcze
10.4 g
Wartość energetyczna
261.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie dla tych, którzy lubią niecodzienne dania. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką, mięso będzie soczyste, miękkie i aromatyczne. Faszerowane piersi zachwycą wszystkich domowników, nawet tych najmłodszych. Do dekoracji możesz wykorzystać Sos włoski WINIARY, a dla fanów czosnku - Sos czosnkowy WINIARY lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
  • Krok 3

    5 min
    Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
  • Krok 4

    10 min
    Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
  • Krok 5

    5 min
    Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  • Krok 6

    10 min
    Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
  • Krok 7

    5 min
    Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 1 z 7

Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 2 z 7

Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 3 z 7

Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 4 z 7

Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 5 z 7

Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 6 z 7

Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 7 z 7

Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Impreza
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak gotowany na parze

    Kurczak gotowany na parze

    40 min Łatwy
  • Pierś kurczaka z niespodzianką

    Pierś kurczaka z niespodzianką

    32 min Łatwy
  • Pierś z serem i pomidorem

    Pierś z serem i pomidorem

    22 min Łatwy
  • Sałatka z kurczakiem

    Sałatka z kurczakiem

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu