Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś kurczaka z mozzarellą

(0)
50min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką
100  g
Mozzarella
1 
Ogórki marynowane
600  g
Pierś z kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
38.89 g
Węglowodany
0.79 g
Tłuszcze
10.4 g
Wartość energetyczna
261.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
Krok 2
10 min
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 3
5 min
Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
Krok 4
10 min
Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
Krok 5
5 min
Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 6
10 min
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
Krok 7
5 min
Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 1 z 7

Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 2 z 7

Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 3 z 7

Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 4 z 7

Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 5 z 7

Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 6 z 7

Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.

Pierś kurczaka z mozzarellą

Krok 7 z 7

Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.

Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie dla tych, którzy lubią niecodzienne dania. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką, mięso będzie soczyste, miękkie i aromatyczne. Faszerowane piersi zachwycą wszystkich domowników, nawet tych najmłodszych. Do dekoracji możesz wykorzystać Sos włoski WINIARY, a dla fanów czosnku - Sos czosnkowy WINIARY lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha