Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie dla tych, którzy lubią niecodzienne dania. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką, mięso będzie soczyste, miękkie i aromatyczne. Faszerowane piersi zachwycą wszystkich domowników, nawet tych najmłodszych. Do dekoracji możesz wykorzystać Sos włoski WINIARY, a dla fanów czosnku - Sos czosnkowy WINIARY lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
Krok 2
10 min
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 3
5 min
Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
Krok 4
10 min
Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
Krok 5
5 min
Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 6
10 min
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
Krok 7
5 min
Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Krok 1
z
7
Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
Krok 2
z
7
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 3
z
7
Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
Krok 4
z
7
Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
Krok 5
z
7
Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 6
z
7
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
Krok 7
z
7
Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0