Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierniczki to fantastyczna przegryzka, która świetnie wpasuje się w rodzinne posiedzenie przy kawie lub herbacie. Skórka z pomarańczy sprawi, że aromat, który uniesie się w kuchni jeszcze przez długi czas będzie utrzymywał się w naszej pamięci. Smacznego!
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Mąkę wsypać na suchą patelnię i uprażyć.
Krok 2
35 min
Do roztopionego, przestudzonego miodu wlać spirytus, następnie dodać skórkę pomarańczową, mąkę, przyprawę do pierników, sodę oczyszczoną rozmieszaną w łyżce zimnej wody i wyrabiać ciasto przez pół godziny.
Krok 3
10 min
Następnie ciasto rozwałkować i foremką wykrawać ciasteczka.
Krok 4
30 min
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec około 30 minut w temp 180 stopni.
Krok 1
z
4
Mąkę wsypać na suchą patelnię i uprażyć.
Krok 2
z
4
Do roztopionego, przestudzonego miodu wlać spirytus, następnie dodać skórkę pomarańczową, mąkę, przyprawę do pierników, sodę oczyszczoną rozmieszaną w łyżce zimnej wody i wyrabiać ciasto przez pół godziny.
Krok 3
z
4
Następnie ciasto rozwałkować i foremką wykrawać ciasteczka.
Krok 4
z
4
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec około 30 minut w temp 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0