Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczony topinambur

Pieczony topinambur

(0)
40min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Topinambur
trochę
Oliwa z oliwek
3  ząbków
Czosnek
2  gałązek
Świeży tymianek
1  gałązka
Świeży rozmaryn
1  łyżeczka
Miód
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1  łyżka
Masło
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.09 g
Węglowodany
26.28 g
Tłuszcze
4.1 g
Wartość energetyczna
144.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Topinambur nazywany jest również słonecznikiem bulwiastym. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis i przygotuj go w piekarniku - zainspiruj się z WINIARY!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.
  • Krok 2

    5 min
    Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
  • Krok 3

    30 min
    Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.
Pieczony topinambur

Krok 1 z 3

Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.

Pieczony topinambur

Krok 2 z 3

Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.

Pieczony topinambur

Krok 3 z 3

Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    56 min Łatwy
  • Zupa z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem

    Zupa z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem

    54 min Łatwy
  • Drożdżówki z jabłkiem

    Drożdżówki z jabłkiem

    3 godz 25 min Trudny
  • Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

    Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu