Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Topinambur nazywany jest również słonecznikiem bulwiastym. Sprawdź nasz wyjątkowy przepis i przygotuj go w piekarniku - zainspiruj się z WINIARY!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.
Krok 2
5 min
Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Krok 3
30 min
Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.
Krok 1
z
3
Topinambur obieramy i kroimy na mniejsze części.
Krok 2
z
3
Układamy go na blaszce do pieczenia i skrapiamy oliwą. Dodajemy porwane zioła oraz posiekany czosnek. Całość skrapiamy miodem i sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Krok 3
z
3
Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, a na górę dokładamy masło. Całość wstawiamy do rozgrzanego do 180*C na ok 20-30 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0