Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczony boczek peklowany

Pieczony boczek peklowany

(0)
73 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.3  kg
Boczek
1.5  łyżek
Sól peklowa
1  łyżeczka
Sól
2  l
Woda
3  ząbków
Czosnek
2 
Liść laurowy
4  kulek
Ziele angielskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.27 g
Węglowodany
1.87 g
Tłuszcze
258.82 g
Wartość energetyczna
2340.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Coś dla miłośników mięs: pieczony boczek peklowany. Danie czasochłonne, ale zdecydowanie warte poświęconego czasu i pracy. Po przygotowaniu boczku i odstaniu przez trzy dni, pieczemy mięso w 180 stopniach, aby nabrało chrupkości i wyjątkowego smaku. Po wyjęciu z piekarnika kuchnię wypełni aromat, który sprowadzi domowników, spragnionych nowych, kulinarnych doznań. Poznaj także wyjątkowy przepis na boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie.

Przygotowanie

4410 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotowujemy ładny kawałek boczku. Sól mieszamy z solą peklową, przygotowujemy czosnek. Do garnka wkładamy boczek, zalewamy wodą i dodajemy przeciśnięty czosnek, a następnie ziele i liść laurowy.
  • Krok 2

    4320 min
    Odstawiamy na około 3 dni w zimne miejsce, co jakiś czas mieszając.
  • Krok 3

    10 min
    Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania
  • Krok 4

    70 min
    Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.
Pieczony boczek peklowany

Krok 1 z 4

Przygotowujemy ładny kawałek boczku. Sól mieszamy z solą peklową, przygotowujemy czosnek. Do garnka wkładamy boczek, zalewamy wodą i dodajemy przeciśnięty czosnek, a następnie ziele i liść laurowy.

Pieczony boczek peklowany

Krok 2 z 4

Odstawiamy na około 3 dni w zimne miejsce, co jakiś czas mieszając.

Pieczony boczek peklowany

Krok 3 z 4

Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania

Pieczony boczek peklowany

Krok 4 z 4

Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
G Gość

Ten przepis nie ma żadnego smaku. Nie polecam

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boczek gotowany w przyprawach

    Boczek gotowany w przyprawach

    53 min Łatwy
  • Boczek pieczony w rękawie

    Boczek pieczony w rękawie

    25 godz 17 min Łatwy
  • Boczek parzony

    Boczek parzony

    100 godz 18 min Łatwy
  • Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    2 godz 17 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu