Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś dla miłośników mięs: pieczony boczek peklowany. Danie czasochłonne, ale zdecydowanie warte poświęconego czasu i pracy. Po przygotowaniu boczku i odstaniu przez trzy dni, pieczemy mięso w 180 stopniach, aby nabrało chrupkości i wyjątkowego smaku. Po wyjęciu z piekarnika kuchnię wypełni aromat, który sprowadzi domowników, spragnionych nowych, kulinarnych doznań. Poznaj także wyjątkowy przepis na boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie.
Przygotowanie
4410 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy ładny kawałek boczku. Sól mieszamy z solą peklową, przygotowujemy czosnek. Do garnka wkładamy boczek, zalewamy wodą i dodajemy przeciśnięty czosnek, a następnie ziele i liść laurowy.
Krok 2
4320 min
Odstawiamy na około 3 dni w zimne miejsce, co jakiś czas mieszając.
Krok 3
10 min
Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania
Krok 4
70 min
Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.
Krok 1
z
4
Przygotowujemy ładny kawałek boczku. Sól mieszamy z solą peklową, przygotowujemy czosnek. Do garnka wkładamy boczek, zalewamy wodą i dodajemy przeciśnięty czosnek, a następnie ziele i liść laurowy.
Krok 2
z
4
Odstawiamy na około 3 dni w zimne miejsce, co jakiś czas mieszając.
Krok 3
z
4
Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania
Krok 4
z
4
Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1